Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Спортивні знаряддя для сили і здоров'я молодшого школяра: тонкощі вибору

24.04.2020 5.0 / 5

У тому, що здоровому 6-9-річному хлопчику потрібен спортивний інвентар, не сумнівається ніхто. Перед батьками молодших школярів виникають інші питання. Який саме інвентар треба придбати в першу чергу, і де його взяти?

 

Говоримо «хлопчик» - маємо на увазі «м'ячик»

Оптимальним рішенням для хлопчика 6-9 років стане м'яч. Обмежитися одним м'ячем не вийде. Якими б не були інші, першим обов'язково виявиться футбольний.

Для футболу

Футбол - це розумна тактична гра. Вона надає не тільки фізичний, а й інтелектуальний розвиток. Хлопчику 6-9 років футбол дозволить виразити себе, розвинути координацію рухів і швидкість реакції. Ця гра зміцнить серцево-судинну систему і дасть рельєф м'язам ніг. Вона навчить працювати в колективі, покаже ціну дружбі, відірве дитину від девайсів.

Все, що потрібно від вас - правильно вибрати м'яч. Втім, багато думати над цим не доведеться. Адже FIFA давно розробила досить чіткі рекомендації:

  • для дітей до 8 років підходять футбольні м'ячі вагою 312-340 грамів з довжиною кола 57-60 см;
  • для дітей від 8 до 12 років вибирають м'ячі з масою 340-369 грамів і довжиною кола від 62-65 см.

Звертайте увагу і на довговічність виробу. Якщо ваш син - не фанат гри, і більшість часу м'яч буде припадати пилом у дитячій кімнаті, вибирайте бюджетний варіант. У разі, якщо дитину не відірвати від дворового футбольного поля або він відвідує футбольну секцію, має сенс зупинитися на тренувальному м'ячі, виробові типу матч-бол або преміум. Наприклад, John Преміум.

Шкіряні м'ячі поступово відходять у минуле. Підберіть м'яч, виготовлений з поліуретану (PU) або полівінілхлориду (PVC). Перший, такий, як F 22068, більш чутливо реагує на удар ноги. ПВХ, наприклад, 772-626 (100) PVC, - міцніший.

Для волейболу

Такою ж захоплюючою, як футбол, для хлопчика 6-9 років стане гра у волейбол. Для неї теж знадобиться м'яч. Зупиніть свій вибір на моделі від виробника John. Такий м'яч прекрасно підійде для гри на пляжі, вуличному майданчику та в приміщенні. Він виготовлений з високоякісного неопрена і пристосований спеціально для дітей 6-9 років.

Волейбол - дуже демократична гра. Нескладні правила і відсутність специфічних фізичних даних роблять її доступною для всіх бажаючих. У 6-9 років хлопчик зможе досягти серйозних успіхів. Волейбол подарує дитині впевненість у собі, розвине силу удару, стрибучість. Командна гра навчить спілкуванню з однолітками, прагненню до перемоги, зміцнить імунітет і окомір, виправить поставу і позбавить від проблем зі здоров'ям.

Для баскетболу

Ще одна культова чоловіча гра - баскетбол. Для того, щоб 6-9-річний хлопчик опанував її ази, йому необхідний баскетбольний м'яч. Міцний і якісний м'яч 466-1075 рекомендований саме для молодших школярів.

Прийнято вважати, що баскетбол - гра високих. Але опанувати правила і прийоми може будь-який хлопчисько. Азарт, почуття ліктя, відмінні фізичні дані - ось що подарує баскетбол дитині. Якщо ваш син високий для свого віку, гра допоможе його соціалізації. Адже в баскетболі він буде відчувати себе своїм серед своїх.

Корисним придбанням стане баскетбольна стійка зі щитом XJ-E 00802 В або hf 606. Її висота 2,2 м розрахована саме на дитину молодшого шкільного віку. Компактний спортивний инвентар дозволить грати навіть на невеликому просторі.

Ігри з ракетками і не тільки

Хлопчики 6-9 років охоче грають у бадмінтон. Ця гра може стати прекрасним вибором як для відпочинку, так і для систематичних занять спортом. Бадмінтон дуже динамічний і травмобезпечний. Він загартує характер дитини, поліпшить зір. Адже при польоті волана хлопчик буде постійно переводити погляд на далекі та близькі об'єкти. Це дуже актуально при захопленні молодших школярів смартфонами і комп'ютерами.

Дитячі ракетки для бадмінтону вибирають з урахуванням росту хлопчика 6-9 років. При подачі дитина не повинна зачіпати землю. Оптимальною для молодшого школяра буде ракетка довжиною 540 мм. Варто звернути увагу й на вагу виробу.

Для аматорської гри підійде бюджетна, але міцна ракетка з хрестовиною. Вона може бути виконана з дерева або пластика.

Якщо бадмінтон став для хлопчика спортом, краще вибрати литий виріб з металу або карбону.

У дитячі набори для бадмінтону, як правило, входять ракетки та волани. Але їх можна придбати і окремо.

Волани для гри в бадмінтон бувають пластиковими і пір'яними. Перші - легші та міцніші. Другі мають кращі польотні характеристики.

Гарним заняттям для хлопчика 6-9 років стане і настільний теніс, і великий теніс, і гольф, і боулінг.

Головне - щоб рухався і не сидів на місці.

Спортивний куточок

Молодший школяр навряд чи буде відвідувати тренажерну залу. Але тримати себе в спортивній формі можна і вдома. Для цього достатньо обладнати для синочка спортивний куточок.

Якщо у вас вже стоїть дитячий комплекс SportBaby «Kinder 3-240» або «Веселка 3-240», досить докупити до нього кілька складових. Адже такі комплекси збираються, як конструктор Лего і можуть змінюватися, як трансформер, по мірі зростання дитини.

Новий канат, щоб лазити, знімний турнік «Комбі», гімнастична трапеція, мотузкова ліана або тренажер для спини подарують дитячому спорткомплексу нові можливості. Адже хлопчик вже підріс і готовий до нових подвигів.

Якщо ви вперше задумалися про обладнання в кімнаті спортивного куточку, зупиніть свій вибір на SportBaby Teenager-2-220, гладіаторській сітці з турніком «Baby 7- 240» або шведській стінці. У цих варіантах немає нічого зайвого. Адже з гірок, гойдалок і розвиваючих дощок на спортивних знаряддях хлопчик 6-9 років уже виріс.

Загальна інформація

Інтернет-гіпермаркет дитячих товарів Ipopo Kids представляє на своєму сайті ці та безліч інших варіантів спортінвентарю для хлопчиків 6-9 років.

Для зручності вибору всі товари поділені за тематичними категоріями. Кожен виріб має опис і фото. На сторінці розміщуються фільтри, відгуки покупців, інформація про те, як замовити обраний спортінвентар.

Ми раді допомогти вашому хлопчику стати сильним, здоровим і досягти спортивних вершин. Правильних вам покупок!