Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Лігвище супергероя: облаштовуємо кімнату для хлопчика-школяра

27.04.2020 4.0 / 5

Кімнату для хлопчика-школяра з самого спочатку потрібно планувати, як багатофункціональний простір. Адже в ній він буде грати, спати, займатися уроками, зустрічатися з друзями і зберігати безліч речей. При цьому кімната повинна бути затишною і легко змінюватися з віком дитини.

Щоб осягнути неосяжне, відвідайте інтернет-гіпермаркет дитячих товарів Ipopo Kids. Тут ми зібрали для вас десятки тисяч цікавих і якісних пропозицій. Не розгубитися в їхньому розмаїтті допоможе зручний поділ товарів за тематикою, опис і фото кожного виробу. Для зручності вибору пропонуємо скористатися системою фільтрів, ознайомитися з відгуками покупців.

Спальна зона

Фахівці з дитячої психології радять спланувати кімнату для молодшого школяра таким чином, щоб простежувався чіткий розподіл на зони. Їх слід виділити три: навчальну, спальну та ігрову.

Спальне місце для хлопчика 6-9 років краще розташувати в кутку, подалі від вікна. Так дитина буде відчувати себе захищеною. В першу чергу - від власних фантазій.

Для маленької кімнати краще придбати ліжко з висувними шухлядами. У них поміститься безліч важливих речей. Такі пропонує ТМ «Верес». Ще один варіант - об'єднати ліжко з полками і тумбами. В цьому випадку радимо звернути увагу на модель Indigo Wood Cherdak.

Ліжка яскравого забарвлення від Indigo Wood Colors відмінно вирішать питання з кольоровим наповненням дитячої кімнати.

Для міцного здорового сну хлопчикові 6-9 років знадобляться зручні матрац і подушка. При цьому матрац повинен бути рівним і пласким, наприклад, Emilia або Neoflex. А подушка - не ширше дитячого плеча. Такі моделі пропонує виробник «Люкс», що випускає гіпоалергенні вироби.

Постільна білизна має бути з натуральної тканини, з цікавим дизайном. Можливо, вам сподобається комплект «Пожежний» від SNURK або «Людина-павук» від ТМ Moorvin.

Біля ліжка не забудьте розмістити зволожувач повітря. Це може бути gorenje h50dw, nuvita або інший варіант. Головне, що цей побутовий прилад подбає про здоров'я дитини.

У спальній зоні - саме місце для шафи. Для хлопчика 6-9 років зручною моделлю буде шафа глибиною до 40 см, зі штангою на рівні очей і шухлядами, що не витягуються повністю. Такі моделі пропонує ТМ «Верес».

Якщо кімната для хлопчика 6-9 років не вражає розмірами, сміливо замінюйте шафу на комод. Наприклад, на вузьку модель BEE & BEARS або досить широкий GLAMOUR BUNNY. Для дитини комод зручніший за шафу. А для одягу, який не можна м'яти, і шкільної форми можна придбати симпатичну вішалку. Наприклад, subway від ТМ Umbra.

Навчальна зона

Оформлення робочої зони стане найголовнішим завданням у дитячій кімнаті для хлопчика 6-9 років. Психологи радять оформити її в кольорах, які сприяють концентрації уваги. До них відносяться жовтий, зелений, синій, помаранчевий і коричневий. Це не означає, що вони повинні бути присутніми у великих кількостях. Буде достатньо однієї деталі інтер'єру - штори від COSAS, мапи світу Travel Map Silver World, скретч-постера.

Дуже важливо підібрати робочі меблі за ростом дитини. Оскільки хлопчик 6-9 років швидко зростає, економніше купити стіл-трансформер з регульованою висотою і нахилом стільниці та стілець з регульованою висотою сидіння. Такі варіанти пропонують виробники Mealux, evo-kids aivengo.

Вірно підібрана висота стільниці - на 2-3 см нижче рівня грудей. Зверніть увагу, що руки при цьому повинні лягати на стіл вільно, без напруги. При ростові дитини до 120 см висота стола не повинна перевищувати 52 см.

Біля робочого столу буде доречна тумба. Наприклад, стильна BD-C8B або лаконічна «Верес». Ще один варіант - драбинка-стелаж «Тойка». Вона відокремить робочу зону від решти кімнати. І девайси, іграшки, інші спокуси не заважатимуть молодшому школяреві займатися.

Речі в тумбочці або на полиці повинні зберігатися за принципом «чим потрібніше, тим ближче». Тобто шкільне канцелярське приладдя слід розташувати у верхній шухляді.

Дуже важливо правильно спланувати освітлення. Воно повинно бути рівномірним і не дуже яскравим. Кращий вибір для дитячої кімнати - точкові світильники по всьому периметру стелі.

Але робити уроки і читати лише при верхньому освітленні - шкідливо для очей хлопчика 6-9 років. Тому обладнайте робочу зону настільною лампою. Вона повинна бути з регульованою висотою і нахилом. Зверніть увагу на LED-світильники, наприклад, Mealux Evo-kids і Evo-LED. Ці моделі схвалені офтальмологами і батьками.

Ігрова зона

Хлопчики 6-9 років не зможуть обійтися без ігор. Тому оформленню ігрової зони теж слід приділити достатньо уваги.

В ігровій зоні можна розташувати крісло. Зупиніть свій вибір на безкаркасному варіанті «крісло-м'яч», або «крісло-груша». Його конструкція здатна приймати будь-яку форму. Таке крісло дає відпочинок хребту і м'язам шиї. Сидіння на ньому є профілактикою сколіозу.

Ще одна перевага такого крісла - невелика вага. 7-кілограмову конструкцію навіть молодший школяр легко перенесе з місця на місце.

Ігрову зону в дитячій кімнаті для хлопчика 6-9 років слід оздобити спортивним куточком і баскетбольним кільцем. Добре, коли в цій зоні розташовується читальний куточок і полка з книгами.

З Ipopo Kids будь-який вибір буде простим, надійним і максимально комфортним. Приємних вам покупок.