Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Ролики дитячі: як вибрати ідеальну модель

23.06.2020 5.0 / 5
Вивчивши відгуки батьків, рекомендації експертів та професіоналів, ми підготували для вас докладну інструкцію, яка допоможе вам вибрати ідеальні дитячі ролики.
 

Як розпізнати зручні ролики?

Зручні роликові ковзани повинні мати надійні кріплення, які мають щільно фіксувати, але при цьому не пережимати ногу дитини. Якщо щільно застебнутий на нозі черевик не бовтається, не тисне, чи не завалює ногу в один або інший бік, і під час присідання застібки не розстебнулися, такі ролики можуть претендувати на звання «ідеальних».
Однак, не поспішайте з висновками, перш ніж купити ролики дитячі, вам потрібно буде провести ще кілька тестів. Наприклад, зважити ролики.
На питання, скільки повинні важити дитячі ролики, експерти в один голос відповідають: «Чим менше, тим краще». Посудіть самі, пара дитячих роликів важить від 2 кілограмів, кожні додаткові 100 грамів - це зайве навантаження для незміцнілих дитячих ніжок.

Який виробник краще?

Фахівці стверджують, що надійний бренд на 80% мінімізує травми ніг. І, повірте, справа зовсім не в модній назві або яскравому логотипі. Питання виключно в надійності конструкції, зносостійкості матеріалів і зручності при використанні.
Якщо брати до уваги виключно дитячі ролики, яка фірма краще за всіх себе зарекомендувала? Наш рейтинг виглядає так:
Rollerblade - Одним з профільних напрямків цього італійського бренду є дитячі моделі роликових ковзанів. Компанія практично не виробляє професійні моделі роликів, але в дитячих і фітнес моделях вони досягли неабиякого успіху. Якщо у вас немає часу розбиратися, які дитячі ролики краще купити, беріть Роллерблейд.
Seba - цей французький виробник роликових ковзанів є одним з лідерів ринку. Продукція бренду міцна і надійна, підходить як для вуличного катання, так і для фрістайлу. Себа - популярна марка, на такі ролики завжди легко знайти запасні деталі.
К2 - американський виробник, який створив ролики з м'яким черевиком. Продукція бренду відрізняється підвищеною комфортністю і м'якістю як прогулянкових моделей, так і дитячої лінійки.
Powerslide - німецький бренд має величезний модельний ряд роликів і екіпіровки, як для професіоналів, так і для любителів. Паверслайд відомий своїм яскравим дизайном.
Fila - виробник з Італії одним з перших став випускати ролики для дітей з розсувним рамою. Ролики Філа відомі своєю зручною колодкою і надійною конструкцією.
Безумовно, є гідні недорогі ролики китайського виробництва. Однак, щоб зрозуміти, які ролики дитячі хороші в низькому ціновому сегменті, вам потрібно буде трохи більше заглибитися у вивчення конструкції роликів і особливості їх роботи.

Чи варто брати розсувні ролики? Які межі регулювання розміру?

Експерти єдині у своїй думці - для дитини найкраще вибрати саме розсувні роликові ковзани. Така модель може «виростати» до 5 розмірів, що є величезним плюсом. Можна купити якісну модель, адже їх вистачить дитині на кілька сезонів. Заманливо, чи не так? Відповідаємо на найважливіше питання, ролики дитячі розсувні як вибрати, на що звернути увагу?
 

У першу чергу на спосіб збільшення розміру ролика. Це може бути спеціальний важіль або використання гвинтів на підошві. Обидва способи надійні, вам потрібно вибрати той, який вам під силу.
Існує ще один нюанс, про який рідко говорять консультанти. Розмір роликів може збільшуватися двома способами: шляхом зміщення п'яти або носка. Професіонали стверджують, що найкраще вибрати другий варіант, проте як при зсуві п'яти, змінюється і центр ваги. Дитині знову доведеться вчитися тримати баланс.

Тип черевика: м'який чи жорсткий?

Напевно ви пам'ятаєте, що перші моделі роликових ковзанів, які з'явилися на полицях наших магазинів, були з щільним пластмасовим черевиком і тканинним чобітком-вставкою.

 

 

 

Не так давно на ринку з'явилися моделі з м'яким черевиком, як кросівки. Почалася суперечка про те, які ролики краще: з твердим каркасом, які щільно утримують ніжку, або легкі дихаючі тканинні ролики? Однозначної відповіді немає. Давайте ж розглянемо всі «плюси» і «мінуси».

жорсткий черевик м'який черевик
+ підтримка ступні

+ бічна фіксація

+ ударостійкість

+ зносостійкість

+ можливість прати тканинний чобіток
+ маленький вага

+ відмінна вентиляція ніг

+ зручність у використанні

- велика вага

- недостатня вентиляція ніг
- складність у пранні роликів

- недостатня підтримка стопи

Для першого «неагресивного» катання експерти радять придивитись до дитячих роликових ковзанів з тканинним черевиком. Якщо ж дитина планує освоювати трюки, то їй необхідно захистити ноги від вивихів щільним пластиковим каркасних черевиком.

 

Триколісні або чотириколісні? Пластикова або металева рама?

Виявляється, факт того, мають дитячі ролики 3 або 4 колеса, важливий при виборі перших роликів. Справа в тому, що маневреність роликів залежить від довжини рами, а швидкість - від розміру коліс. У чотириколісних роликах рама довша і колеса стандартного розміру. У цій моделі центр ваги припадає на два середніх колеса. Дитині буде легше утримувати баланс. Роликові ковзани з 4 колесами ідеальні для новачків.
 

Дитячі ролики з трьома колесами більш маневрені. Центр ваги припадає на середнє колесо, що робить їх більш чутливими в управлінні. У таких моделях достатньо місця для заміни коліс на більший діаметр, що збільшує їх швидкість. Ці ролики сподобаються вже просунутим користувачам.
Ролики дитячі двухполозні - це так звані квади, роликові ковзани зі спареними колесами. Вони мають коротку раму, а значить і управляти ними значно легше. Дитячі ролики у два ряди більш стійкі і підходять діткам уже з 3 років.
Існує окремий вид роликових ковзанів - ролики дитячі трансформери. У цій моделі раму з коліщатками можна замінити на лезо для катання на льоду. Це дуже популярний варіант для любителів спортивного катання незалежно від сезону.
Що ж стосується матеріалу рами, то в дитячих роликах рами з металу зустрічаються дуже рідко. Пластик набагато легший, і він прекрасно витримує навантаження, на яку розраховані більшість дитячих роликів - 50 кг.

Як підібрати розмір?

Як вибрати ролики потрібного розміру? Досить просто. Для початку потрібно дізнатися довжину стопи дитини. Для цього візьміть аркуш паперу, олівець і обведіть ніжку малюка. Відстань від краю до краю і буде довжиною стопи. Додайте до цієї цифри 0,5 см і сміливо звіряйтеся з розмірної сіткою. Дуже важливо, щоб ви скористалися сіткою підбору розміру того виробника, чиї ролики плануєте купити.
 

У магазинах часто радять купувати ролики на розмір більше. Однак, якщо ви вибираєте «зростаючу» модель, в цьому немає необхідності.

Купівля роликів без дитини: міф чи реальність?

Часто вибір роликів, які пропонують прилеглі магазини дуже обмежений. В інтернет-магазинах і вибір більший, і ціни часто нижчі. Крім того, можна скористатися зарубіжними сайтами. Але як купити ролики без примірки?
Ми приготували список рекомендацій, як вибрати ролики дитині без дитини:
  • Заміряйте стопу дитини, дізнайтеся її вагу;
  • Визначиться з моделлю роликів або накидайте список бажаних характеристик;
  • Уважно вивчіть опис роликів на сайті;
  • Підберіть відповідний розмір;
  • Виберіть потрібний колір;
  • Зателефонуйте продавцеві, щоб уточнити наявність;
  • Оформіть замовлення.
 

Невелика порада, коли підете на пошту забирати ролики, візьміть із собою дитину. До того, як ви розпишіться про отримання товару, ви зможете поміряти ролики, переконатися в їхній якості. Якщо з якихось параметрів вони вас не влаштовують, від отримання товару завжди можна відмовитися.
Останній штрих - вибір захисту і шолома. Не нехтуйте їх покупкою. Нехай краще вони ніколи не стануть у нагоді, чим доведеться шкодувати про те, що не купили.
У стандартний набір захисту входять наколінники, налокітники та захист зап'ястя. Є набори зі щитками для гомілки, але їх відносять до екіпіровки для більш активного катання. Захисні шоломи продаються окремо. Часто шоломи мають яскравий дитячий дизайн, який сподобається малюкові. Існують шоломи з ліхтариком ззаду. Вони не тільки захистить голову дитини від травми, але і роблять її більш помітною для інших учасників руху.
 

 

Дуже сподіваємося, що в цій статті ми змогли максимально докладно і доступно відповісти на всі ваші запитання. Мабуть, окрім одного: «Скільки коштують ролики?».
Ціна на дитячі ролики у маркетплейсі IpopoKiDS стартує від 450 грн. Далі - вибір за вами. Адже ви уже знаєте, як вибрати ролики для дітей та на які характеристики звертати увагу в першу чергу.
Вдалого вам вибору і веселого катання на роликах.