Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Рейтинг кращих виробників роликових ковзанів 2024

06.07.2020 5.0 / 5

Катання на роликах - це не просто спосіб активно і весело провести вільний час. Ролики - це справжній спорт. Ви тільки уявіть, під час катання працюють близько 90% м'язів тіла. У дитини зміцнюються мускулатура, формується правильна постава, розвивається витривалість, поліпшується координація, тренується зоровий апарат. Приємний бонус - активне фізичне навантаження допомагає зняти зайве емоційне напруження і поліпшити настрій. Однак важливо розуміти, щоб отримати від катання лише користь, потрібно вибрати правильні дитячі роликові ковзани.

Види роликових ковзанів

На роликах можна просто кататися по паркових доріжках, їздити з високою швидкістю або виконувати різні трюки. Залежно від виду катання, роликові ковзани діляться на наступні типи:
  • Фітнес - це ролики для звичайного катання по алеях парків і рівних доріжках. Ролики для фітнесу мають 4 колеса, металеву або пластикову раму (в залежності від ваги людини) і гальмо. Черевик може бути як м'яким, так і жорстким. Як і ролики для дітей, вони можуть бути розсувними. Ці ролики не рекомендовані для швидкісної і екстремальної їзди і підійдуть для новачків.
  • Бігові чи спідскейт - ролики для швидкої їзди. Такі ролики мають колеса більшого діаметру і можуть розвивати швидкість до 40 км \ год. Однак ці ролики менш маневрені, а значить в управлінні досить важкі. Швидкісне катання на роликах вимагає ідеально рівній поверхні. Такі ролики не підходять новачкам.

  • Фріскейт або слаломні - ролики, які підійдуть для всіх видів катання, навіть для виконання деяких трюків. Їх відмінною рисою є жорсткий черевик, який щільно фіксує голеностоп, а також укорочена рама. Часто зустрічаються моделі, де крайні колеса кріпляться трохи вище за інших для маневреності та виконання трюків. Такі ролики підійдуть як новачкам, так і професіоналам.
  • Трюкові або роллерблейдінговие - це ролики для агресивного катання. Вони відрізняються жорстким черевиком і маленькими колесами. Такі ролики дуже маневрені. Спуск по перилах, подолання перешкод, стрибки - всі ці трюки будуть вам під силу. Такі ролики не здатні розвинути високу швидкість і навряд чи підійдуть новачкам.
  • Дитячі ролики - це окремий вид. Їх відрізняє щільний черевик, надійна шнурівка і наявність штатного гальма. Дуже зручно купувати модель з регулюванням розміру. Ролики дитячі трансформери здатні збільшуватися до 5 розмірів. Для дитячих роликів важливим критерієм є легка вага. Ось чому в дитячих роликах часто не металева, а пластикова рама (рідше алюмінієва). Вона витримує вагу до 50 кг. Однак такі ролики не підійдуть для професійного швидкісного або екстремального катання.
 

 

Топ-10 популярних моделей дитячих роликів

Перш ніж порекомендувати вам ролики дитячі хороші на думку батьків усього світу, давайте з'ясуємо, які роликові ковзани вибирають українські користувачі.
І так, дитячі роликові ковзани рейтинг покупців маркетплейса IpopoKiDS:
 
 
Як бачимо, українські батьки вважають за краще не тільки відомі бренди Rollerblade і Stiga Tornado, але і більш бюджетні моделі фірм: Bambi, Best Roller, Scale Sport. Це китайські виробники роликових ковзанів, які сертифіковані в Європі і випускають яскраві дитячі роликові ковзани у більш дешевому ціновому сегменті.
Впевнені, серед китайських роликів теж можна знайти гідні моделі. Потрібно тільки знати, на які характеристики звернути увагу. Наша стаття «Ролики дитячі: як вибрати ідеальну модель» допоможе вам в цьому.

Кращі світові виробники дитячих роликів 2024

Безумовно, фірма-виробник є одним з найважливіших критеріїв вибору дитячих роликових ковзанів. Професіонали стверджують, що якісний бренд роликів здатний на 80% знизити ризик травм при катанні.

Rollerblade

Американо-італійський бренд є одним з найбільших виробників роликових ковзанів у світі. Компанія випускає фітнес і дитячі роликові ковзани. Вузька спеціалізація дозволила довести дані моделі роликів буквально до досконалості. На сьогоднішній день компанія випустила кілька вдалих моделей роликів для фріскейта і слалому. Якщо ви не знаєте, які дитячі ролики краще купити, виберіть цю марку і ви точно не прогадаєте.

Модель 2024 року - Rollerblade Microblade G

 

Тип Розсувні дитячі
Черевик Жорсткий каркас і дихаючий внутрішній черевик
Рама Гібридна (на 4 и 3 колеса)
Колеса 72 мм
Підшипники SG3
Система фіксації Бакля, шнурівка, ремінь
Розміри 28-40,5

Seba

 

Французький бренд роликових ковзанів. Компанія випускає як дорослі моделі для фрістайлу, так і ролики дитячі професійні. Ролики цього бренду відомі своєю надійністю і міцністю. Вони здатні витримати серйозні навантаження: тривале катання і складні трюки. Ролики цієї фірми вибирають багато професійні спортсмени і досвідчені ролери.

Модель 2024 року- SEBA STJ Junior

Тип Розсувні дитячі
Черевик Жорсткий каркас і дихав внутрішній черевик
Рама алюміній
Колеса 62 мм - 72 мм
Підшипники АВЕС 7
Система фіксації Бакля, шнурівка, ремінь
Розміри 29-40,5
 

Рowerslide

Німецький виробник. Ролики цього бренду відрізняються комфортом. Лінійка моделей цього бренду має ролики всіх типів: міські і позашляхові моделі, дитячі спортивні ролики, фітнес і професійні моделі. Компанія випускає близько 20 брендів роликів і аксесуарів, а значить і запасні деталі до роликів можна знайти без проблем.

 

Модель 2024 року- Powerslide Playlife Dark Breeze

Тип Розсувні дитячі
Черевик Жорсткий каркас і безшовний внутрішній черевик
Рама поліпропілен
Колеса 65 мм- 70 мм
Підшипники АВЕС 5
Система фіксації Бакля, шнурівка, ремінь
Розміри 29-38
 

Fila Scates

Італійський виробник фітнес і швидкісних моделей роликів. Вони першими стали випускати розсувні дитячі роликові ковзани, чим відразу привернули увагу покупців. Компанія не втомлюється удосконалювати свої моделі як візуально, так і технічно. Модельний ряд Філа Скейтс величезний. Тут і стандартні фітнес моделі, і швидкісні дорослі, і ролики дитячі двухполозні. Що б ви не вибрали, ви отримаєте надійні ролики у привабливому дизайні.
 

Модель 2024 року– Fila NRK G Junior

Тип Розсувні дитячі
Черевик Жорсткий каркас і анатомічна підкладка
Рама алюміній
Колеса 72 мм- 76 мм
Підшипники АВЕС 7
Система фіксації Бакля, шнурівка, ремінь
Розміри 29-39

K2

Англійська бренд. Компанія першою випустила на ринок модель роликів з м'яким черевиком, чим вивела розвиток індустрії зовсім на новий рівень. Тепер прогулянкові моделі стали більш легкими, комфортними, дихаючими. Ролики буквально стали одним цілим з ногою. Прогулянкові \ фітнес моделі роликових ковзанів К2 буквально поза конкуренцією.
 

Модель 2024 року- K2 SK8 Hero Boa Alu

Тип Розсівні дитячі
Черевик Жорсткий каркас і анатомічна підкладка
Рама алюміній
Колеса 72 мм
Підшипники АВЕС 5
Система фіксації Система застібки ВОА
Розміри 32-40
 
Фірм, які випускають ролики для дітей, набагато більше. Серед них такі компанії: Roller Derby, Novus, Hudora, Atemi, Action, Larsen, Tempish, Roces і багато інших. Але згадана вище п'ятірка вважається абсолютними лідерами серед світових виробників роликових ковзанів в 2024 році.

Підведемо підсумки

Для того, щоб вибрати гарні дитячі ролики, крім фірми-виробника, вам необхідно знати всі їх характеристики. Ось список того, на що вам потрібно звернути увагу:
  • Перші ролики можна купити, коли малюкові виповниться 3 роки. Для початку можете вибрати моделі зі спареними колесами. Вони будуть більш стійкими.
  • Дитячі ролики повинні бути легкими і мати гальмо.
  • Придивіться до розсувних моделей роликів. Така система дозволить збільшити та підігнати черевик чітко за розміром дитини.
  • Черевик на дитячих роликах повинен бути м'яким і щільно прилягати до ноги, а кріплення надійними і простими.
  • Найчастіше на дитячих роликах по 4 колеса. У таких моделях центр ваги припадає на два центральних колеса. Якщо ваш малюк вже впевнено катається, можна підібрати дитячі ролики з трьома колесами.
  • Колеса повинні бути середньої жорсткості з діаметром 64 мм або 70-72 мм. Жорсткі колеса з великими діаметрами не підходять новачкам.
  • Що стосується підшипників, для дитячих роликів оптимальним буде клас точності АВЕС-3 - АВЕС-5.
  • Рама на дитячих роликах зроблена з пластмаси або алюмінію. Металева рама робить ролики важчими.
  • Нога в роликах не повинна хилитися у внутрішню або зовнішню сторону.
  • Не забудьте про покупку набору захисту і шолома.
Деякі батьки для першого разу краще купити найдешевші ролики на випадок «якщо дитині не сподобається». Хочеться відзначити, що в роликах, які погано їдуть або ненадійно сидять на нозі, дитині дійсно не сподобається кататися. Але найголовніше, що такі ролики можуть призвести до травм.
Сподіваємося, ми змогли відповісти на найголовніше питання тих, хто вибирає дитячі ролики яка фірма краще. Тепер ви без зусиль підберете для своєї дитини найзручнішу і безпечну модель і закохаєте свого малюка в цей прекрасний спорт.
Якщо ця стаття була корисною для вас, не забудьте поділитися нею з друзями.