Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Що потрібно купити до школи дитині - список речей і канцелярія

13.08.2020 5.0 / 5

Зібрати дитину до школи справа не з легких. Тому питання, що потрібно купити до школи перед початком осені особливо актуальне. Розповімо що потрібно купити до школи дитині і обов'язково включити в список, а на що навіть не варто витрачати свій час.

Канцелярія

Що потрібно в школу з канцелярії залежить від того, до якого класу піде учень. Але загальний список підходить як і для першокласників, так і для учнів середньої школи.

Переглянути більше товарів

Щоденник

У школах, ліцеях та гімназіях відрізняються правила зовнішнього вигляду щоденника. Десь навчальний заклад сам їх видає, десь дозволяється вільний стиль, а в інших є вимога того, як повинен виглядає щоденник. В першу чергу дізнайтеся в школі, чи можна включити щоденник в список покупок для школи. Якщо можна, то нехай школяр сам вибирає дизайн.

Зошити для школярів

Залежно від того, до якого класу піде дитина, залежить кількість зошитів, які потрібно купити. Для середньої і старшої школи потрібно брати загальні зошити на 34/48/96 листів. Для учнів початкової школи - тонкі на 12 аркушів в лінійку і клітинку.

Заздалегідь складіть список шкільних предметів і розрахуйте потрібну кількість. Можна купити на одне півріччя або відразу до кінця навчального року. Нічого страшного якщо залишаться зайві, їх можна використовувати в наступному класі. При покупці відразу візьміть обкладинки для зошитів і папку для їх зберігання в рюкзаку.

Нотні зошити

У деяких школах уроку музики немає, тому нотний зошит не потрібен. Але десь її вивчають поглиблено. Оптимальний варіант стане 50-сторінковий розлініяний зошит з щільним папером. Він не повинен залишати слідів на зворотному боці аркуша при використанні ручки або маркера.

Шкільний пенал

Учням до 6 класу рекомендується носити пенал з наповненням. Тобто той, що розкладається як книжка або має кілька великих відділень на блискавки. Усередині канцелярське приладдя фіксуються щільною гумкою. З такого пенала дітям легше і швидше дістати потрібну їм ручку або олівець.

Після 6 класу підліткам можна брати м'який пенал. У ньому ручки і маркери знаходяться в хаотичному порядку.

Переглянути більше товарів

Купівля шкільного приладдя для книг

Універсальні безрозмірні обкладинки кращий варіант, якщо ще невідомо якими будуть книги за габаритами. Обкладинки для підручників виготовляється з поліпропілену і захищають підручники від пилу, бруду та пошкоджень.

Список канцелярії в школу повинен включати підставки для книг з закладки. Підставка повинна бути гіпоалергенною, бажано з дерева, а закладка повинна бути на магніті з обох сторін. Простий вкладиш може випадково випасти з підручника.

Творчий набір

У молодших класах діти не тільки вчаться писати і читати, а й розвивати свої творчі таланти. Творчий набір - це комплект, в яких входить все те, що потрібно для образотворчого мистецтва і праці. Зібрати комплект можна самостійно.

Список в школу для творчості:

  • пластилін;
  • акварельні фарби;
  • пензлика для малювання;
  • палітра;
  • стакан непроливайка;
  • альбом;
  • кольорові олівці;
  • фломастери.

Компоненти для читання і математики

Дітей в початковій школі очікує велика праця. Щоб її полегшити потрібно купити палички для рахунку, каси, віяла букв і цифр.

Каси, віяла букв і цифр

У першому класі діти вивчатимуть цифри, звуки, букви приголосні і голосні. Для цього їм потрібно придбати набір каса «Віяло». Зазвичай в наборі йдуть два віяла з буквами і один з цифрами.

Палички для рахунку

Щоб вміти рахувати в умі, спочатку потрібно навчитися робити це на фактичних предметах. Тому для дитини потрібно купити рахункові палички. Вони можуть бути дерев'яними або пластмасовими, обгорнутими тугою резинкою або перебувати в футлярі.

Кольорові палички Кюїзенера

Використовувати кольорові палички рекомендується з дворічного віку. Вони розвивають математичні здібності дітей і вчать бачити закономірності. У комплекті 116 паличок, з цифрами до 20.

Блоки Д'єнеша

На вигляд нагадує фігурки конструктора, але вони виконують більш істотну задачу. Вони розвивають просторове і математичне мислення у дітей. У наборі 48 кольорових об'ємних, геометричних фігур.

Одяг та аксесуари для дівчаток

Список шкільної форми для дівчаток має на увазі штани, спідницю, піджак і жилетку. Окремо варто придбати білі блузки та сорочки. Дівчинці в школу потрібно купити гольфи, колготки та шкарпетки білого кольору. А також банти, стрічки для вплетення в коси і шпильки для волосся.

Переглянути більше товарів

Одяг та аксесуари для хлопчиків

Список одягу в школу може видавати сам навчальний заклад, якщо у них є єдиний стандарт. Якщо немає, то хлопчикові в школу потрібно взяти кілька костюмів і близько 5 білих сорочок. Одяг в школу для 5 класу у хлопців буде часто бруднитися, так як вони дуже активні і забіякуваті. Не забудьте що потрібно купити першокласникові краватку і метелика під шкільну форму, а також підтяжки і ремінь на штани.

Переглянути більше товарів

Спортивна форма

Спортивна форма для дівчаток і хлопчиків буде відрізнятися тільки дизайном. А ось матеріал і крій буде однаковими. Вона повинна добре пропускати повітря і швидко відводити вологу від тіла при цьому випаровуючись. Тому вставки повинні бути мембранними або сітчастими.

Тканина повинна бути легкою і не електризуватися. На літо беріть футболку з льону. А матеріал для зимового костюма повинен бути з водонепроникний Флекс. Щоб дитина не переохолодилася і не перегрілася. Детальніше про те, як правильно вибрати дитячий спортивний костюм.

Спортивна і змінне взуття

Змінна перевзування для школярів, будь то кросівки або туфлі повинні бути за розміром. А також потрібен мішок для сменки взуття, адже в рюкзак все це добро не поміститься. Є шкільні моделі рюкзаків, де вони йдуть в комплекті з однаковим дизайном.

Що покласти в рюкзак першокласникові?

Збори дитини до школи не обмежуються підручниками, зошитами та канцелярією. У рюкзаку у першокласники повинна бути пляшка води і ланч-бокс з перекусом. Вміст рюкзака буде змінюватися, в залежності від уроків. Одного дня там можуть бути приналежності для творчості ー іншого рахункові палички.

Покупки до школи

Одяг для молодшої школи і канцелярія ー це, те що потрібно придбати в першу чергу. Перед покупкою складіть докладний список і дотримуйтесь його.