Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Як вибрати дитячий спортивний костюм?

07.07.2020 5.0 / 5

Дитячий спортивний одяг для повсякденного носіння

Спортивні костюми для дітей потрібні не тільки для заняття фізкультурою або відвідування секцій і змагань. У гардеробі також повинен бути підбір речей для повсякденного носіння. У вільному одязі дитині буде зручно їздити на велосипеді або самокаті, прогулюватися з друзями або проводити час на природі. Навіть просто сходити в магазин буде зручно у вільному і комфортною одязі.
Такий повсякденний костюм може відрізнятися більш світлим забарвленням. Зазвичай слід утриматися від покупки білих, бежевих і пастельних речей, тому що це не практично і маленька дитина може забруднитися. У іншому дитячий спорт костюм такий же, як той, в якому займаються активними видами спорту.
 

Для занять фізкультурою

Якщо діти частіше проводять час в спортзалі - то краще вибирати тканину з матеріалу, який добре пропускає повітря. Із сітчастими або мембранними вставками. Завдяки ним малюк буде менше пітніти, що знижує ймовірність захворіти. Краще якщо у брюк та рукавів передбачені м'які і широкі трикотажні манжети. Це не дозволить формі сповзати і вона буде надійно сидіти і не завдасть дискомфорту.
 
Ідеальний спортивний костюм?
  1. Еластичний - у ньому комфортно, можна вільно стрибати, бігати, грати.
  2. Гіпоалергенний - з матеріалу, який не викликає алергію і не подразнює шкіру.
  3. Практичний - навіть якщо дитина забрудниться це не сильно помітно. При пранні форма не линяє.
  4. Зносостійкий - витримує безліч прань при цьому не сідає і не деформується в області колін.
  5. Дихаючий - з хорошою вентиляцією. Навіть при потовиділенні волога миттєво відходить від тіла і випаровуватися.
  6. Теплорегулірующій - в ньому ані холодно, ані жарко.

На що звернути увагу при виборі спортивного костюма?

На дотик матеріал повинен бути м'який і легкий, а ще переконаєтеся, що тканина не електризується. Щоб перевірити, чи буде линяти форма чи ні - потріть тканину носовичком, якщо фарба залишилася на хустці, то краще утримайтеся від покупки.
 

Яка тканина краще?

Не варто вибирати 100% бавовна. Хоч він і натуральний, але в ньому буде незручно через стислість рухів. Краще комбінований варіант з додаванням синтетичної матерії.
Віскоза і еластин в складі дозволяють речам розтягуватися в 3-5 разів миттєво повертаючись до вихідної форми. У такому костюмі буде комфортно стрибати, присідати, бігати, а також займатися гімнастикою.
Нейлон з поліамідом - міцні, не мнуться, не вигоряють, витримуючи при цьому інтенсивні прання. Сітчасті вставки забезпечують швидке відведення вологи від тіла і хорошу вентиляцію.
Поліестер практичний, стійкий до зношування, відводить вологу, швидко сохне. Ріп-СПОП - спеціальна створена тканина для пошиття спорт речей. В такому спортивному костюмі для малюка враховано всі критерії для комфорту.
 

Погодні умови

Якщо ви живете в помірному кліматі з чітко вираженими сезонами року, то потрібно подбати про покупку декількох комплектів. Якщо навесні і восени дитина частіше займається на відкритому повітрі, то простежте, щоб костюм був вітронепроникної з манжетні вставками. Хороший варіант - велюр або трикотаж.
Для холодної зими потрібен теплий костюм з начосом бажано з Флекси. Він багатошаровий, щільний з терморегуляцією - захищає від переохолодження та перегрівання. Флекса не пропускає вологу, а при тривалому носінні не скачується. Зазвичай зимові комплекти йдуть трійкою: толстовка, футболка, штани.
Щоб влітку малюк не пітнів, вибирайте легку футболку з льону. При високій активності дитина не буде скаржитися на задуху і тяжкість. Льон - легкий, приємний для тіла, відмінно пропускає повітря матеріал. На низ вибирайте вільні шорти або легкі брюки з гумовими вставками.
 

Якість фурнітури

Всі елементи повинні бути надійно пришиті і мати чітку позицію без пропусків. Вибирайте ті речі, в яких зсередини блискавка не торкається шкіри дитини. Перевірте замок, він повинен вільно ковзати - НЕ заїдаючи.
Якщо придивляєтеся до моделі кенгуру (без замка), то уважно подивіться на зав'язки капюшона, ворсинки не повинні стирчати в різні боки. Це ж стосується і ниток.
 

Кращі виробники спортивних костюмів 2020

 
бренд переваги
1 Adidas Оригінальність пошиття, легка тканина.
2 Nike Багатофункціональність, якість.
3 Puma «Секретна технологія пошиття».
4 Reebok Еластичний і дихаючий матеріал.
5 Fila Принцип «другої шкіри», краще для спорту.
6 Монтана Ідеальний крій, технологія клімат-контролю.

Безпека

Головна помилка батьків - це купувати спортивну форму на виріст. При ходьбі або бігу малюк може перечепитися через штанину і впасти. Підвернути їх не найвдаліший варіант, вони можуть розправитися. Бігати буде зовсім неможливо, широкі донизу штани будуть заважати навіть при ходьбі. Одяг в обтяжку - поганий вибір, тому що він буде сковувати рухи. Вибирайте виключно те, що ідеально сяде за розміром.
Якщо дитина ходить на секції, вечірні тренування або самостійно пересувається по місту, то світловідбиваючі елементи забезпечать безпеку. Водії 100% побачать дитину, що переходить дорогу, навіть в сутінках або в густому тумані. А також зручно для алей і парків, тому що менше ймовірності, що наїде велосипедист.
Пам'ятайте покупка одягу на виріст - це ризик травматизму!
 

Відмінність спортивної форми для хлопчиків і дівчаток

Дитячі спортивні костюми для хлопчиків мало чим відрізняються від спортивних костюмів для дівчаток в комплектації. Зараз представлено багато варіантів різних кольорів з декоративними елементами і написами. Також існують різні принти та малюнки, які сподобаються найвибагливішим модникам.
Для дівчаток краще вишивка у вигляді квітів або казкових героїнь. А також декоративних елементів у вигляді кольорових пінеток і вушок на капюшоні. Хлопчики більше полюбляють супергероїв, камуфляж або холодні темні відтінки для своєї форми.
 

Чи можна дитині приймати рішення?

Зараз модні спортивні костюми для дітей не варто вибирати одним тільки батькам. Є ризик, що дитина не захоче носити річ, тому що вона їй не сподобається. Не покладайтеся виключно на себе при виборі одягу для дітей. Простежте за тим, щоб їм було зручно. Перед покупкою уважно вивчіть сам матеріал і етикетку. А вибирати візуально дозвольте своїй дитині.