Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Лучшие настольные игры для детей 2024 года: Топ-30 рейтинг от ipopoKIDS

09.09.2020 5.0 / 5

Зміст

Чим більше діти фактично взаємодіють з предметами, тим краще. І це не тому що від екрану гаджетів псується зір і постава. Дитинство - це основний стовп розвитку, де важливо підключать всі органи чуття. Особливо тактильні, щоб повноцінно пізнати світ. Тому кращі настільні ігри від IpopoKIDS це відмінна альтернатива комп'ютеру.

Це не просто розвага, де потрібна удача і везіння ─ це навчання, виховання і розвиток здібностей малюка. Настолкі бувають:

  • розважальні;
  • інтелектуальні;
  • азартні;
  • соціальні;
  • фізичні.

Все залежить від того, який сюжет цікавий дитині. Найцікавіші настільні ігри ділитися по тематиках, жанрах, механізму та взаємодії персонажів. Можна веселитися як одному, так і з іншими дітьми чи дорослими. У маркетплейсе IpopoKIDS на інтелектуальні ігри для всієї родини поширюється гарантія. Вибір величезний і знайти відповідне не складе труднощів.

Популярні ігри для дітей

Для самих маленьких є настільні ігри типу монополії з великими геометричними фігурами. Починати можна з 2 років. Зазвичай вони невигадливі, прості та зі зрозумілими правилами. Але через їх яскравий дизайн дитині хочеться розглядати, вивчати і творити.

Деякі вчать мислити, тренують пам'ять і розвивають дрібну моторику рук. А є й такі, що знайомлять малюка з цікавими поняттями. Наприклад, по ним навчаються азам фізики, хімії, астрології і біології. Можна починати вже у віці 5 років. У цьому лише суцільні плюси. Подача складних речей через розвага стимулює у дитини інтерес до навчання.

Велика ймовірність, що малюк запам'ятає щось, якщо поєднати це з розвагою. Діти створюють предмети, конструюють, проводять досліди. Навіть такі головоломки, як шашки і шахи вже підвищують до себе інтерес дитини - завдяки цікавому дизайну. А головне, все елементи виконані тільки з натуральних матеріалів, таких як: дерево і льон.

Переглянути більше товарів

Перш ніж змушувати учня початкової школи зубрити правила і робити уроки, подивіться яка настільна іграшка допоможе йому краще вловити суть предмета. Через ігри можна вивчити нові слова, міста, країни і тварин. А також набути навичок рахунку, збільшити кругозір і навчити розуміти циферблат годинника.

Для дітей старшого віку є розваги в стилі реалізму. Всі деталі максимально наближені до реального світу. Крім цього, самі ситуації і сюжет передають атмосферу дійсного стану речей. Для малюків молодшого віку є ігри в стилі фентезі і фантастики. Де можна стати частиною чарівного світу і спробувати вплинути на хід подій.

Найпопулярніші ігри для хлопчиків

Було б дивно, якщо розваги для хлопчиків не мали б своїх цікавих особливостей. До слова «настільні» варто додати слово «активні». Адже дозвілля для майбутніх чоловіків тренують спритність, координацію рук, швидкість реакції і логічне мислення. Наприклад хокей, футбол і більярд. Додатково в IpopoKIDS до них йдуть спеціальні стійки. Які встановлюють на стіл або підлогу. Ігрове поле обладнано стабільними ніжками і захисними огородженнями на лицьових бортах.

Є й інші розважальні забави, в яких хлопчики проявляють себе. Вони можуть уявити себе інженерами, дослідниками та правителями. Можуть дізнатися про нові види транспорту, зброї і техніки. Їм під силу створювати цілі міста, прокладати дороги, зводити мости і відкривати торгові шляхи. І все це в ігровій формі ー що може бути краще.

Переглянути більше товарів

Найкращі дитячі ігри для хлопчиків змагального типу. Де вони зможуть показати, що вони найсильніші, вмілі або їм більше всіх щастить. У них є прекрасна можливість стати лідером команди і битися з супротивниками за свої інтереси. Або нанести удар за допомогою спільного рішення. У таких іграх учасники діляться на команди і намагаються обіграти своїх супротивників. При бажанні команда може придумати собі назву і девіз. Як підсумок переможе не одна людина, а ціла команда.

Ще не знаючи таких слів, як тактика і стратегія діти навчаться розуміти механізми і того і іншого. Це допоможе їм і в навчанні, і в спілкуванні з іншими людьми. Вони будуть думати наперед заглушаючи імпульси і бездумні «хочу».

Найпопулярніші ігри для дівчаток

Ляльки - це добре. Зазвичай дівчатка копіюють поведінку дорослих на них і інших іграшках. Але розвивати юну леді потрібно в багатьох напрямках. Якщо дівчинка не проявляє інтерес до настільних ігор, значить батьки рано здалися. Адже існує багато розваг на основі улюблених мультиплікаційних фільмів. І навіть якщо дитина випадково побачить персонажа на гуртку, то йому будь-що-будь треба буде її отримати. Чи не тому він буде нею користуватися, а тому що побачив улюбленого героя.

Дівчатка більш посидючіші і можуть із задоволенням діяти за вигаданого персонажа. Проживаючи ціле життя. Ще дівчата більше ніж хлопчики здатні надовго захопити розвага пов'язана з акуратністю. Де треба певним чином ставити предмети або навпаки - прибирати їх. Тому знайти спосіб зайняти дитину не важко. Варто тільки подумати про те, які мультфільми вона дивиться і з чим більше любить грати.

Переглянути більше товарів

Кращі настільні ігри для всієї родини

Повноцінне дозвілля для дітей, підлітків і дорослих. Є категорія розваг для будь-якого віку. Вони не дуже складні, а процес захопить навіть найменших учасників. Правила створені таким чином, що б наскільки б не була бабуся розумною і спритною у внука є всі шанси її обіграти. У всіх рівні шанси на перемогу. Кожен відповідає тільки за себе, намагаючись перемогти своїх суперників по грі.

Головна фішка такого проведення часу ー це безконфліктність. Процес змагання проходить в колі рідних людей, які створюють атмосферу дружелюбності. Кількість людей починається від трьох і в деяких число не обмежена.

Можна також вибрати настільну гру за принципом «Один проти всіх». Сенс полягав у тому, що всі учасники борються проти одного. Зазвичай він виступає в ролі лиходія. Таких учасників може бути і декілька. Варто згадати знамениту «Мафію», щоб зрозуміти про що мова.

Переглянути більше товарів

Цікаві настільні ігри для компанії

Деякі дошки зручно брати з собою на вилазку в гори або на пікнік в парку. Зовні виріб нагадує книгу, але піднявши верхню кришку, книга перетворюється в ігрову панель. Елементи можуть бути на магніті, щоб деталі не губилися на відкритому просторі.

Розваги створені для того, щоб чудово і весело провести час. Наприклад, на день народження або іншому святі де є маленькі непосиди. Зазвичай вони розвивають артистичність і викликають море позитивних емоцій. Є командні змагання, де через пояснення намагаєшся іншим що-небудь розповісти. Вибудовування такої комунікації розширює словниковий запас і тренує асоціативне мислення.

Настільні панелі бувають з картками або з мініатюрними фігурами, які пересувають по клітинам. Ще є такі елементи як жетони, кістки і пісочний годинник. Мінімальний час на настільну гру становить 20 хвилин.

Які настільні ігри краще купити на Новий рік 2025?

Цікаві настільні ігри для всієї родини ー цей час, проведений з користю. Буде чудово зібратися не тільки за одним столом щоб повечеряти, а й за ігровий партією. Для Нового 2025 року варто купити тематичну панель пов'язану з символом наступаючого року або з самої тематикою зими. Це може бути монополія - розвага на якому виросло ціле покоління. У будь-якому випадку те що ви хочете можна знайти в маркетплейсе IpopoKIDS.

Щасливого Нового року!