Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Конструктори для дівчат і про дівчат

04.12.2019 5.0 / 5

Довгий час конструктор традиційно вважався забавою для хлопчаків. Але ж і юним леді важливо розвивати фантазію, дрібну моторику, просторову уяву та посидючість. Тому відомі бренди спеціально розробили лінійки наборів для дівчаток. Вони відрізняються не тільки кольором і тематикою, а враховують також гендерну психологію.

Головна відмінність

Для хлопчиків у конструкторі головне - процес збирання. Маленькі принцеси підходять до цієї розвиваючої іграшки інакше. Вони хочуть швидше побудувати модель, щоб потім за її допомогою влаштувати сюжетно-рольову гру. Тому головна тематика конструкторів для дівчаток будується навколо замків, затишних будиночків, кафе та ресторанчиків, які можна облаштовувати на свій смак.

Зазвичай такі набори пофарбовані в ніжні-рожеві або пастельні тони. Вони містять деталі, які припадуть до душі маленькій господині. Це можуть бути меблі, аксесуари, фігурки принців і принцес або чарівних істот.

Лінійки конструкторів для дівчаток складені так ретельно, що допомагають розкрити творчий потенціал дитини. З їхньою допомогою можна змоделювати ситуації, які навчать поводитися. Дитячі набори LEGO «Клініка», «Заміський будиночок», “Кафетерій” стануть тренажерами для формування корисних життєвих навичок.

Критерії вибору

Вибрати конструктор для дівчинки іноді складніше, ніж для хлопчика. Найголовнішим критерієм повинен стати вік. Крім цього, слід звернути увагу на:

  • кількість елементів. У наборах для дівчаток їх повинно бути значно менше. Прекрасну леді не дуже захоплює копіткий момент складання;
  • легкість скріплення частин. Модулі повинні легко скріплюватися та роз'єднуватися між собою. Деталі, які потрібно довго і ретельно встановлювати на місце, а потім не дихати над конструкцією - не для принцес.
  • інтереси дитини. Не всім дівчаткам хочеться гламуру. Можливо, ваша маленька розбійниця захоче зібрати робота або лицарський замок. Забезпечте їй таку можливість. Але все-таки не забудьте населити замок фантастичними істотами та принцами.

Види конструкторів

Конструктор для доньки у 2-3 роки мало відрізняється від того, який ви купили б для синочка. Це повинні бути прості набори геометричних фігурок. Хіба що їх колір тяжіє до приємно-рожевої гами. З простих елементів дівчинка навчиться будувати будиночок, вежу або просто стіну.

У 5 років у наборах конструктора для дівчаток з'являються фігурки принцес, героїв мультфільмів, тварини. Це вже тематичні лінійки. Запропонуйте вашій дівчинці набір «Замок принцеси». Вона прийде в захват від можливості створити навколо себе справжню казку. Набір складається з 472 деталей. Крім прекрасного замку, в нього входять фігурки принца на білому коні, лицарів і прислуги.

Цей конструктор сумісний з усіма наборами серії «Рожева мрія» ТМ Sluban. Більш того, він легко з'єднується з наборами Lego.

У шкільному віці дівчинці необхідна серія Friends. Ця лінійка допоможе розігрувати захоплюючі сюжети з життя подружок. Вони мешкають у місті Хартлейк Сіті. Катаються на конях, зустрічаються з хлопцями, доглядають за домашніми тваринами, ходять на шопінг. Все, як у житті. Тільки без прикрощів і з можливістю почати заново.

Де купити конструктор

Якщо ви стурбовані питанням, де в Україні купити дитячий конструктор, уважно читайте описи у каталозі Ipopo Kids. Вони допоможуть визначитися з вибором. Простота покупки і доставки приверне увагу батьків із Києва та інших регіонів країни. Заходьте на сайт, беріть товар. У нас є все для того, щоб життя вашої дитини стало щасливішим.