Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Як вибрати радіокеровану машину? ー поради від експертів IpopoKIDS

15.09.2020 5.0 / 5

Машина на радіокеруванні для дітей класу шорт-корс, трофі, монстри, баггі ... можна продовжувати і далі, але в цьому немає сенсу, якщо ці назви ні про що не говорять. У статті зібрано інформацію про те, як вибрати радіокеровану машину в ipopoKIDS правильно. Розберемося в класифікації, типі двигуна, акумуляторі, пульті управління.

Класифікація машинок на радіоуправлінні

Хто погано розбирається в класифікації може вибирати машинку, тільки дивлячись на дизайн. Це неминуче тягне за собою проблему того, що автомобіль застряє на асфальті або не ковзає навіть на звичайному ламинаті. Справа не в якості радіокерованої техніки, а у тому, для чого конкретно джипи на пульті управління призначені.

Є моделі для гонок, дріфту, бездоріжжя і трюків. Але проблема в тому, що це не завжди зазначено в характеристиках. Зате є такі слова як: монстри, баггі, траггі, оффроуд клас. Тому потрібно знати класифікацію, щоб не купити іграшкову машинку на пульті управління, яка буде всіма забута валятися в коробці.

Масштаб

Неприємним сюрпризом в питанні радіокерованих машин може стати фактичний масштаб виробів. Очікували, що іграшка буде великою, а прийшла модель трохи більша за долонь. Це трапляється коли батьки купують іграшку в інтернет-магазині і не звертають увагу на характеристики. Для зручності ipopoKIDS вказує масштаб відразу після рядка «Опис».

Перша цифра - фактичний розмір транспорту, друга - у скільки разів вона зменшена. Найбільші машини на пульті управління для дітей йдуть в довжину від 70 до 95 см - масштаб 1: 5. Мінімальний близько 120 мм - масштаб 1:34. Вони поміщаються в долоню і грати ними можна тільки в приміщенні. Середні масштаби 1:10, 1:12, 1:14, 1:16, 1:18, 1:20. Габарити впливають на те, як автомобіль буде справлятися з нерівностями на ландшафті.

Двигун

Від двигуна залежить швидкість і силова тяга автомобіля. У машинках для молодшої вікової групи встановлюють колекторний двигун. Він прекрасно себе почуває в моделях класу краулер і трофі. Двигун дозволяє розганятися до 45 км на годину і проходити великі перешкоди.

Міць і довговічність - це синоніми бесколлекторного двигуна. Він майже не використовується в дитячій техніці. Адже такий апарат проноситься зі швидкістю в 165 км на годину. Для розважального характеру можна використовувати тільки досвідченим гонщикам. За такий двигун доведеться віддати вище суму, ніж за колекторну систему.

Які бувають дитячі машинки на пульті управління?

Моделі машин на радіоуправлінні діляться на види. Одні прекрасно почувають себе на бездоріжжі: монстри, баггі, траггі, шорт-корс траки, кроулери, трофі. Інші вважають за краще гладку поверхню, де вони показують що таке справжнє ковзання: дрифт, ралі.


Монстри (Monster Truck)

Монстри - це позашляховики всюдиходи, для яких не потрібна спеціальна траса. За рахунок повного приводу, гігантських коліс і високого дорожнього просвіту авто легко долають перешкоди. Позашляховики на пульті управління не підходять для швидкісної їзди. Але вони оснащені захистом у вигляді жорсткого корпусу. Тому їм не страшно зіткнення з бордюром або інший машинкою.

Монстри можуть стрибати - здійснювати трюки, відштовхуючись від нерівностей на дорозі. Для управління монстром потрібен певний досвід, а для маневреності необхідна точність і акуратність. Модель сконструйована на рамі, а не на шасі як інші радіокеровані машини. На кожне колесо моделі встановлено по 2 амортизатора, що так само не характерно для інших типів автомобілів.

  • Межа швидкості розгону 100 км / ч.
  • Найпопулярніші виробники ARRMA, LOSI, TRAXXAS, HPI.
  • Поширені масштаби 1:24 до 1: 6.

Баггі

Баггі відчуває себе як риба у воді на грунтових дорогах і трамплінах. Гористу поверхню і складний ландшафт як монстр баггі не подолає ні що. Але це з лишком компенсується швидкістю до 120 км / ч. Якщо малюк фанатіє від драйву, то машинка з невеликим дорожнім просвітом здатна задовольнити його потреби.

Дорожній просвіт (кліренс) - це відстань від нижньої точки кузова машинки до поверхні дороги. Для позашляховиків: баггі, траггі, монстрів - кліренс повинен бути великим. А ось для швидкісних авто з мінімальним - для зниження опору.

Шорт-корс (Short Course)

Спортивні вантажівки на пульті керування з хорошою прохідністю. Підходять для їзди: на піску, асфальті, газоні і бруді. Масштаб в 1:16 призначений для гри вдома, а 1:10 катання на вулиці. Вони виглядають не тільки реалістично, але і ведуть себе подібним чином. Справжній шорт-корс - це виключно задній привід.

Траггі (Truggy)

Траггі - це щось середнє між монстром і баггі. Від монстра ця модель взяла здатність прохідності в будь-яких умовах. А від баггі - маневреність при поворотах на великих швидкостях. При цьому траггі не вистачає стрибучості монстра. Хоч ця модель і наближена більше до баггі від неї вона відрізняється шириною кузова і великим діаметром коліс.

Краулери (Crawler)

Ніщо так не зачаровує як дитячі машинки на радіоуправлінні класу краулер. На них не влаштуєш епічні гонки, дріфт і заднє сальто з переворотом. Вся фішка в технічних характеристиках підвіски. Краулер на тихій швидкості підіймається на стрімкі схили, їздить по калюжах і бруду.

Шасі авто набуває неймовірні вигини, що дозволяє їм буквально лазити по величезних каменях. Хлопчики побачивши краулер захочуть використовувати цю особливість для подолання найскладніших перешкод. Подібний хід підвіски встановлений на трофі.

Трофі (trophy)

Це круті машинки на пульті управління, які максимально наближені до реальних моделях автомобілів. Як і краулери, вони повільні, але їм не вистачає потужності, щоб підіймаються на валуни. Акцент зроблений на реалістичності кузовів і деталізованих елементах. Повноцінна машина на радіоуправлінні для вулиці, тільки в зменшеної версії.

Дрифт (Drift)

Дрифт - це техніка водіння транспорту з проходженням поворотів з сильним занесенням. Головне, в цьому виді спорту - це утримання швидкості і кута до траєкторії. Машинки на пульті управління для дітей класу дрифт відрізняється легкими жорсткими покришками. Це дозволяє їй не чіплятися за асфальт, а плавно ковзати по ньому.

Найкраще дріфтовати виходить на задньому і повному приводі. Автомобіль легко відводити в занос на будь-яких рівних поверхнях. Крім потужного двигуна всередині, зовні їх оснащують яскравим дизайном з безліччю обвісів. Така машинка здатна викликати захват ще до того моменту, як почнуть нею керувати.

Ралі (rally)

Потужні вантажівки на пульті управління по бруду - це ралі. Їх деталі захищені від вологи. У них хороша керованість і вони розвивають швидкість до 35 км / ч. Як і дрифт машинки вони повнопривідні і можуть їздити боком. Знижений центр ваги на шасі дозволяє автомобілю бути маневреним.

Ідеальна прохідність по прямій і кільцевій трасі. Ралі з легкістю долають нерівності і невеликі перешкоди. Дрібний гравій і щільний пісок не стане серйозною перешкодою.

Іграшкові машинки на радіоуправлінні - на що ще звернути увагу

Тип двигуна.

У кращі радіокеровані машини ставлять електричний двигун. Він ідеальний для ігор вдома, тому що він тихий. Він не створює вихлопних газів і безпечний для дітей. На відміну від ДВС (двигуна внутрішнього згоряння) на бензині. Для початкового і середнього рівня краще підходить колекторний двигун. Він не такий швидкий і довговічний як безколекторний, але для дитячого використання більше і не треба.

При покупці зверніть увагу на обсяг двигуна не потрібно, як і на швидкість обертання валу. Це важливо для професійного застосування, але не для дитячих ігор.

Тип приводу.

У повному приводі тягове зусилля передається на 4 колеса. Звідси і висока прохідність: авто впоратися зі складним рельєфом. Навіть якщо машинки на пульті управління джипи повиснуть у повітрі парою коліс, то за допомогою пульта можна вибратися.

У задньому приводі - задіяна задня пара коліс. Щоб керувати їй потрібна акуратність. При різкому повороті машину заносить. Це навіть добре якщо автомобіль для дріфту. Привід на передні колеса - це стабільності. Не факт що машину буде заносити, навіть якщо робити це навмисно.

Пульт керування.

У деяких моделях йде неповна комплектація. Тому може знадобитися докупити пульт окремо. Але може статися й таке, що з часом техніка вийде з ладу або поламається. Є пістолетний тип пульта і важелевий. Відрізняються вони за складністю використання. Для того щоб дитині було цікавіше грати - можна купити обидва пульта.

Для пістолетного типу використовується ліва рука. Курок відповідає за газ і рух вперед / назад. Колесо на бічній панелі регулює рух вправо і вліво. Пістолетний тип рекомендують для новачків. Якщо малюк вже має навик, то можна розглядатися важелевий пульт. Його необхідно тримати обома руками. На вигляд він нагадує джойстик від ігрової приставки і управляється за таким же принципом.

Зліва пістолетний пульт, праворуч важелевий

Частота в 27 МГц або 40 МГц поступово виходить з ладу. Це трапляється якщо поруч є інші RC-моделі: автомобіль втрачає сигнал. Таку машинку можна брати дитині, який гратиме вдома. А ось якщо малюк збирається влаштовувати видовищні змагання, то частота повинні бути в 2,4 ГГц. Вона забезпечує надійний зв'язок передавача і приймача.

Акумулятор

Якщо автомобіль помітно гірше їде, значить закінчується заряд. Внутрішня система електроніки живиться від акумулятора. Він нього залежить час роботи апарату на одному заряді. Перед тим як купити дитячу машинку на акумуляторі, потрібно дізнатися характеристики, які вказані в описі до моделі.

Li-Po (Li-pol або Li-polymer) - літій полімерні. З плюсів: швидка зарядка і низький саморозряд. Мінуси: зношується за 1-3 роки навіть без використання. Не можна залишати Li-Po акумулятори без нагляду під час зарядки. Утримувати акумулятор потрібно вогнетривкому чохлі.

Ni-MH - акумулятори для іграшок на радіокеруванні погано переживають надлишковий заряд. Тому потрібно вчасно відключати харчування. LiFePO4 - літій-залізо-фосфатні. Є циліндричні та інші у вигляді плоских пластин. Поєднує в собі компактність і обсяг Li-Po і невибагливість NiCd і Ni-MH батарей.

Популярні моделі дитячих машинок на радіоуправлінні на Новий рік 2021

Якщо ви хочете порадувати свого малюка, то не так важливо, скільки коштує машина на пульті управління - головне, які вона подарує емоції. Щоб визначитися з вибором, подумайте, де дитина буде з нею грати - вдома чи на вулиці. Краще якщо їй можна керувати в засніжену погоду.

Для цього вибирайте модель класу монстр, шорт-корс або краулер. Завдяки великим колесам вони підкорять не тільки снігові вершини, але і весняну траву, бруд, газон і навіть величезні камені. А на монстрах можна ще навчитися робити круті трюки. Можливо ці навички захоче випробувати вся чоловіча половина сімейства.

Якщо малюк любить швидкість, то максимального прискорення вони доб'ються за допомогою ралі і баггі на пульті управління. У свою чергу, їх можна використовувати навіть вдома на гоночних треках. А ось траги створений для тих, хто хоче одночасно і швидкості і підкорення нерівностей на дорозі.

Для найвимогливіших хороший варіант моделі трофі - джипи по бруду на пульті управління, які максимально реалістично виглядають. Пам'ятайте про дрифт машинки, які здатні підкорити серце хлопчика своїм дизайном. Наявність світлових і звукових ефектів на автомобілі тільки підігріє інтерес до пригод, які починається з ipopoKIDS.