Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Як вибрати дитячий візочок та автокрісло для малюка від 6 місяців?

11.01.2020 5.0 / 5

Малюк підріс, і значить, його візочок і автокрісло вимагають заміни. Адже дитина від 6 місяців до 2 років потребує іншого рівня догляду та комфорту, ніж немовля.

Загальна інформація

Найбільший в Україні маркетплейс дитячих товарів Ipopo Kids допоможе не помилитися з вибором і визначитися з ключовими функціями. На нашій платформі зібрані півмільйона кращих пропозицій від провідних світових брендів і популярних інтернет-магазинів країни.

Усі товари розділені за категоріями, мають докладний опис і фото. Скориставшися системою фільтрів, ви істотно спростите пошук. Інформація про оплату та доставку зробить покупку швидкою та надійною. Поради фахівців Айпопокідс і відгуки покупців дадуть відповіді на всі питання.

На що звернути увагу при виборі візочку

Вік 6-9 місяців - оптимальний, щоб пересадити малюка у візочок, пристосований для сидячих прогулянок. Перед тим, як його вибрати, дайте відповідь на питання:

  • в яку пору року ви будете його використовувати? Від цього залежить розмір сидячого місця, якість оббивки;
  • який стан доріг у зоні прогулянок? Чим гірші дороги, тим більше уваги слід приділити колесам і підвісці;
  • чи збираєтеся ви возити дитину в автівці? Визначте, чи увійде візочок до багажнику в складеному вигляді;
  • чи є в будинку ліфт? Якщо так - перевірте, чи увійде у нього візочок. Якщо немає - наскільки легко буде занести візочок на свій поверх;

Які бувають візочки

Якщо ваш малюк - власник універсального візочку «2 в 1» або «3 в 1», прийшла пора міняти модульний блок. Найважча частина універсального візочку - шасі. Воно важить від 8 до 12 кг. Прогулянковий блок легший за колиску. Як правило, його вага коливається в межах 4-6 кг. Наприклад, у візочку Cam 3 в 1 Techno Joy Romantic, два прогулянкові блоки. Перший призначений для діточок до 12 місяців. Його можна встановити тільки проти руху. Прогулянковий блок «12-36 місяців» встановлюється за ходом руху.

Багато батьків малюків від 6 місяців до 2 років зупиняються на прогулянковому варіанті візочку. Такі візочки призначені для дітей до 3-4 років. Вони складаються з шасі та сидячого місця з регульованою спинкою.

Залежно від типу складання, прогулянкові візочки діляться на «книжки» і «тростини». Перші досвідчені батьки називають основним прогулянковим візочком. Він використовується в будь-яку пору року на будь-яких дорогах. Другий більше підходить для літа і подорожей. Він легший, компактніший, часто випускається з м'якою спинкою і нерегульованої підніжкою.

«Книжка», наприклад, tempo emerald або JOY W 6640, важить 6-10 кг. «Палиця», така, як Dots of Fauna, Maclaren BMW M, Crimson. - 3-5 кг.

Для двійні

Візочок для двійні може з успіхом використовуватися і для діток-погодок. Такі візочки розрізняються за розташуванням блоків на шасі.

Кожне розташування блоків має свої недоліки і переваги. Так, моделі «пліч-о-пліч» входять не в усі двері. Проте в таких візочках у малюків від 6 місяців до 2 років гарний огляд. І кожна дитина має свій простір. Зверніть увагу на моделі Britax B-Agile Double, Maclaren Twin Triumph.

Якщо прогулянкові блоки розташовані один за одним - «паровозиком» - малюкові, який знаходиться позаду, нічого не видно. Крім того, діти не можуть спілкуватися один з одним. Проте візочок компактний. З ним зручно розвертатися. Блоки в такому візочку можуть розташовуватися на одному рівні й на різних - як у моделі ABC Design Zoom Desert.

Візочки типу «один навпроти одного», наприклад, ABC Design Zoom Sheep, фахівці називають найоптимальнішими. Дітлахи в них можуть спілкуватися. Вони досить компактні та маневрені.

Аксесуари

На прогулянці з малюком від 6 місяців до 2 років не буває дрібниць. Наприклад, захисна накидка The Original Dooky перетворить прогулянковий візочок на затишне гніздечко. Москітна сітка - обов'язковий аксесуар для літніх прогулянок. Підсклянник welldon дозволить дитині самостійно взяти пляшечку з водою.

На прогулянці слід подбати і про комфорт для мами. Так, до сумки Doona All-day Bag або StrollerShopper мама складе все необхідне - брязкальце, підгузок, вологі серветки, свої особисті речі. При необхідності, сумку можна носити на плечі.

Дуже корисний аксесуар - муфта. Вона кріпиться на ручку візочка й зігріває долоньки краще за рукавички. Зверніть увагу на моделі від Cookie або «Модний карапуз». З ними ви зможете підібрати муфту під одяг малюка або мамине вбрання.

Якщо ці аксесуари відсутні в комплектації візочку, їх можна придбати окремо на Айпопокідс.


Автокрісло

Малюк від 6 місяців до 2 років вже не поміщається до автолюльки. Йому знадобиться окреме автокрісло. Для дітей цього віку підійдуть автокрісла групи 0+, 1 та універсальні.

Група 0 + - це автокрісла-переноски. Вони розраховані на вагу до 13 кг. Такі крісла ставляться на задньому або передньому сидіннях проти ходу руху. Фіксуються штатним паском безпеки або системою Isofix. Переноска може виконати функції шезлонга і навіть прогулянкового візочку. Якщо вас влаштовує такий варіант, придивіться до моделей Britax Romer Baby Safe Plus SHR II, Avionaut Ultralite London.

Крісла групи 1 призначені для дітей від 1 до 4 років, вагою 9-18 кг. Вони припускають кілька положень нахилу. Конструкція виконується за принципом «мильниці» і встановлюється на силовому каркасі за ходу руху. Відмінним вибором стане модель Priori XP від голландської компанії Maxi-Cosi.

Універсальні автокрісла поєднують у собі відразу кілька груп. Як правило, вони охоплюють віковий період від 9 місяців до 12 років. Тобто, переїхавши з автоколиски, дитина може залишатися в одному кріслі, поки воно не перетворитися на бустер. Шанувальникам універсальних моделей пропонуємо такі варіанти: Sport Star Isofix ТМ Eternal Shield, CROWN SAFE Wonderkids, OptiaFix Ruby Recaro. Всього на Айпопокідс представлено 4 тис. моделей.

Малюки від 6 місяців до 2 років - це не просто радість і щастя. Це можливість розгулятися на просторах Айпопокідс. Приємних вам прогулянок і корисних покупок!