Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Вибираємо зручну і надійну дитячу пляшечку для води

27.08.2020 5.0 / 5

Де б дитина не була - в школі, на тренуваннях або на заняттях музикою, при ній повинна бути свіжа питна вода. Можна, звичайно, купувати напої в одноразовому посуді, але краще подбати про безпеку і здоров'я дитини і купити пляшку для води - практичний аксесуар багаторазового використання.

Якими бувають пляшки для води

Багаторазові ємності для води бувають різними, тому перед покупкою варто ознайомитися з різновидами моделей, а також детально вивчити функції і особливості експлуатації такого посуду. Зверніть увагу на технічні характеристики моделі, що сподобалася: сумлінні виробники чітко вказують, для яких типів рідини призначена ємність і дають рекомендації по правильній експлуатації товару.

Пластикові пляшки для води

Основними перевагами пластикового посуду можна назвати прозорість, невелика вага і варіації дизайну. Пластикові пляшки для води практичні і міцні, і при акуратному і дбайливому ставленні вони можуть прослужити вірою і правдою довгі роки. У таких пляшках крім чистої питної води можна зберігати:

  • гарячі рідини (чай, какао);
  • холодні напої;
  • соки.

Для виробництва використовують харчовий пластик: з поліпропілену роблять кришки і ручки, а з м'якого (LDPE і PET) або твердого (полікарбонат або Tritan) пластика виконують корпус ємності.

Важливо: Вибираючи пляшку, зверніть увагу на призначення моделі. Фруктові та овочеві соки, гарячий чай і бульйон рекомендується наливати в спеціальний посуд для таких рідин.

Визначтеся з призначенням ємності і купуйте вподобану бюджетну пляшку для води з якісного нешкідливого пластику. Пластикові пляшки для води універсальні - вони стануть в нагоді як для зберігання питної води в школі, так і для занять спортом.

Алюмінієві пляшки для води

Пляшки для води з алюмінію легкі, міцні і довговічні. Для виготовлення використовують цільний алюміній, а на внутрішню частину ємності наносять спеціальне антибактеріальне покриття, що значно продовжує термін зберігання рідини.

Зверніть увагу: Алюміній має властивість вступати в хімічну реакцію з кислотними рідинами. Захисне покриття з часом стирається, тому важливо правильно експлуатувати ємність, уникаючи пошкоджень антибактеріального шару.

Такий посуд трохи дорожче пластикових пляшок для води, але ціна компенсується відсутністю недоліків і простим доглядом. Алюмінієві пляшки не б'ються при падінні, тому їх активно використовують у спорті.

Скляні легкі пляшки для води

Боросилікатне скло, з якого роблять пляшки для води, максимально стійке до вбирання запаху і кольору, не вступає в реакцію з будь-якими видами рідини і не виділяє токсини. Це самий екологічний матеріал з перерахованих вище, однак, посуд з нього виходить більш важким і крихким, ніж у випадку з алюмінієм і пластиком. Такі ємності не використовують в спорті, але для зберігання соків, гарячого чаю і какао цілком підходять.

Важливо: Головний недолік скляної пляшки - крихкість і схильність до розколів. Значно зменшити ризик биття ємності можна, облачивши її в захисний чохол з фетру або силікону.

Спортивні пляшки для води

Дитячі спортивні пляшки для води призначені для використання на уроках фізкультури, на тренуваннях в спортивній секції, на велопрогулянки і пробіжці. Ми рекомендуємо вибирати ємності з алюмінію і пластика - зносостійких і ударопрочних матеріалів, які практично не деформуються і не розбиваються при падінні на землю, асфальт або плитку для підлоги. Якщо ви віддаєте перевагу скляному посуду, то заздалегідь подбайте про його безпеку і купіть для нього захисний кожух.

Якою має бути спортивна пляшка для дитини:

  • ємність: дитячі пляшки випускають в обсязі до 330 мл, що зручно і безпечно;
  • зручне широке горлечко: з пляшки з широким горлом зручно пити воду в будь-яких умовах, навіть під час руху;
  • ковпачки та кришки: міцні і герметичні кришки повинні легко відкриватися;
  • карабін: щоб не носити пляшку в руках, її пристібають за допомогою спеціальної застібки до рюкзака або до поясу.

Пляшки для води термоси

Зберегти комфортну температуру напою в звичайній пляшці не вийде, а ось у спеціальній пляшці-термосі чай або какао протягом 6-10 годин буде залишатися теплим, а сік або вода - холодними.

Дитячі термоси виконані за спеціальною технологією, яка перетворює їх в ідеальну посуд для гарячих і холодних напоїв. До основних переваг пляшки-термоса відносять:

  • здатність витримувати різкі температурні коливання;
  • високий рівень опору до корозійних процесів;
  • відмінні теплоізоляційні властивості, що дозволяють підтримувати температуру вмісту на оптимальному рівні;
  • міцність протиударного корпусу, надійно захищає колбу від механічних пошкоджень.

Як правило, пляшки термоси для води роблять з нержавіючої сталі або алюмінію, попередньо обробляючи поверхні антибактеріальним покриттям. При збереженні цілісності захисного шару така ємність запобіжить розвитку колоній шкідливих бактерій, а продукти збережуть корисні властивості.

Переглянути більше товарів

На що звертати увагу при виборі пляшки для води

Матеріал і його міцність

Довговічність виробу прямо залежить від міцності матеріалу. Пляшки зі скла рекомендовані для використання в спокійній обстановці - в класі, в музичній чи художній школі, вдома. Міцні вироби з алюмінію і нержавіючої сталі актуальні для активних дітей і по-справжньому виручать в поході, при забігах на довгі дистанції і в екскурсійних поїздках з класом. Пластикові пляшки для води універсальні - матеріал хороший для побутового використання на робочому місці і досить міцний для активного проведення часу. Найбільш безпечними за складом вважаються пластикові пляшки з Трітана, в якому немає фталатів і бісфенолу.

Об `єм

Виробники пропонують пляшки для води різного об'єму - від 330 мл до 1,5-2 літрів, але ми рекомендуємо враховувати вік дитини та її фізичний розвиток. Не варто завантажувати школяра зайвою вагою, адже йому ще доводиться носити у важкому рюкзаку підручники і зошити. Учневі молодших класів підійде пляшечка з мінімальною місткістю 0,33 л, а оптимальний варіант для старшокласника - 0,5 л.

Форма

Звертайте увагу на розмір і форму пляшки для води. Ємність повинна ідеально «лежати» в руці, щоб дитині було комфортно її тримати під час тренування або пробіжки, особливо в жаркий день, коли предмети з гладкою поверхнею вислизають з пітною долоні.

Хороша питна пляшка має вигин, що імітує форму кисті, оснащена вм'ятинами для пальців і антиковзаючим покриттям.

Стиль

Вибирайте питну ємність разом з дитиною. Так, вона не може дати раду щодо технічних і експлуатаційних характеристик виробу, але з точністю вкаже на оригінальний і сучасний дизайн. Батьки можуть вибирати моделі на свій, але синові чи доньці приємніше буде користуватися аксесуаром, який би обраний з їх допомогою.

Виробники пропонують лаконічні моделі з мінімальним дизайном, які підійдуть як дівчаткам, так і хлопчикам. У каталозі також представлені яскраві тематичні вироби - на ємності може бути зображений герой мультфільму, казковий персонаж або цікавий принт.

Герметичність

Герметичність ємності - це важливий критерій. Рідина, що просочилася з закритою пляшки, може зіпсувати вміст рюкзака і залишити плями на одязі. Протікання завжди відбувається з області горлечка, тому при покупці пляшки варто перевірити якість кришки. Оптимально, якщо пляшка оснащена «обертовим» ( «напрямним») коміром і горлом середнього розміру. Прорезиненная кришка, у свою чергу, щільно фіксується на пляшці і не допускає витікання напою. А спеціальний клапан на питному носику запобігатиме потраплянню всередину пляшки пилу і дрібного бруду.

Кришка

Кришка, виконана у вигляді міцної пробки, легко відкривається одним клацанням, тому з пляшки з таким ковпачком зручно пити під час тренувань, на пробіжці і при їзді на велосипеді. Пляшка, оснащена кришкою, що закручується, надійно захищена від протікань в області шийки, що робить її практичною. Такий посуд зручний в походах (пробка не відкриється від необережного руху і вода не витече в рюкзак) і в спортзалах, коли не потрібно поспішати.

Кращі дитячі пляшки для води з трубочкою

В каталозі маркет-плейса IpopoKIDS представлені питні ємності різних моделей і з різним дизайном. Якщо ви підбираєте дитячу пляшку для води з трубочкою, то радимо вам звернути увагу на одну з наступних моделей:

Кращі шкільні та спортивні пляшки

Для використання в затишній і спокійній обстановці варто купити шкільну пляшку для води Everyday Baby. Вона виконана з ударостійкого боросилікатного скла і покрита додатковим захистом, пом'якшувальною удар при падінні пляшки на підлогу. Навіть якщо посуд розіб'ється, осколки залишаться всередині силіконового шару.

Бренд Herevin пропонує пляшку з пластику. Питна ємність оснащена міцною герметичною кришкою, зручною поїлкою і ремінцем. Сучасним дітям сподобається приємний і ненав'язливий дизайн недорогої пляшки для пиття, яку можна взяти в похід або на тренування.

Ще одна пластикова модель питної пляшки зацікавить хлопчиків - це Tefal Squeeze Виробник акцентує увагу на тому, що ємність зручно використовувати під час занять спортом, пробіжок, катанні на велосипеді. Прекрасний варіант для юних футболістів - завдяки ергономічному дизайну пляшка добре «лягає» в руку, а щоб зробити ковток, потрібно просто натиснути на корпус.

Бренд Yes представляє компактні пляшки з поліпропілену для активних школярів. Обсяг питної ємності - 500 мл. Пляшка оснащена герметичною кришкою, до якої прикріплений ремінець. Простий в експлуатації і легкий у догляді товар можна віднести до бюджетної категорії.

Спортивна пляшка UZspace - універсальний варіант для шанувальників активного способу життя. Питна ємність виготовлена ​​з інноваційного матеріалу Трітан, не виділяє токсичних речовин і проста в експлуатації. У даній моделі автоматична кришка, оснащена додатковим захистом від попадання всередину пилу і бруду. У пляшку можна наливати густі соки з м'якоттю і чай, а спеціальне ситечко відфільтровує дрібні частинки фруктів і заварку, не допускаючи їх потрапляння в ротову порожнину дитини.