Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Радіо\відеоняня: тонкощі вибору

03.12.2019 5.0 / 5


Якщо ви з тих батьків, які біжать до малюка ледь він закрекотав, вам не обійтися без відео- або радіоняні. Адже навіть найкраща мама не може перебувати при дитині повсякчасно. Їй потрібно поратися по господарству, їсти, приймати душ. Але з кухні або ванної можна не почути плач крихітки або крик про допомогу. Тут і стануть у нагоді технології 21 століття.

Найбільший в Україні маркетплейс дитячих товарів Ipopo Kids пропонує розібратися, яка відео- або радіоняня підійде саме вам.

Радіоняня

Радіоняня - це бездротовий девайс, який передає звук на певну відстань за допомогою радіохвиль. Пристрій складається з двох блоків: передавача з мікрофоном і приймача.

Передавач - це дитячий блок. Він вловлює всі звуки в дитячій кімнаті та передає їх на блок дорослого - приймач. Радіоняня дає можливість почути не тільки плач малюка. Вона зафіксує навіть те, як малюк ворушиться перед пробудженням. І до того моменту, коли дитина розплющить оченята, мама буде поруч.

Обидва блоки невеликі. Їх можна носити в кишені або жіночій сумочці. Зверніть увагу на моделі від Philips Avent, BABYMOOV, Motorola

Відеоняня

Відеоняня дозволяє одночасно бачити і чути малюка. Її обладнання практично не відрізняється від радіо-варіанту. У девайса також є передавач і приймач. Тільки передавач може транслювати ще й зображення на батьківський блок. На ньому встановлено дисплей - чорно-білий або кольоровий, залежить від моделі.

Крім того, відеоняня має додаткові функції:

- можливість підключення декількох камер;

- нічне бачення;

- підключення до комп'ютера, телевізора або смартфону;

- збереження фото;

- автоматичне включення монітора, коли малюк прокидається.

Якщо ви - шанувальник такого девайсу, вам сподобаються моделі від Piccolo Gufo, Top Digital Video від Chicco, YOO-FEEL від BABYMOOV, Philips Avent VIDEO, Motorola.

Безкоштовна доставка
Радионяня Philips Avent SCD 506/52 SCD506/52, 8710103744429 Радионяня Philips Avent SCD 506/52 SCD506/52, 8710103744429
Немає в наявності
Переглянути більше товарів

Принцип дії

І радіо-, і відеоняні бувають двох типів:

  • цифрові;
  • аналогові.

У аналогових зазвичай від 2 до 4 каналів зв'язку. Вони легко перемикаються між собою. Такі електронні няні схильні до перешкод. Наприклад, якщо у сусідів такий же гаджет, можна, замість своєї дитини, почути плач чужого малюка.

У цифрових моделях, наприклад, MOTOROLA FOCUS, Philips AVENT, більше каналів, є можливість автоматичного перемикання. У таких девайсів - висока якість звуку і зображення. Вплив інших бездротових пристроїв у них зведено до мінімуму. Оскільки дані передаються в кодованому вигляді, сусіди з подібним пристроєм не зможуть почути, що відбувається у вашій квартирі.

Радіус дії електронних нянь вар'юється від 100 до 500 метрів. Але слід розуміти, що така відстань можлива лише на відкритому просторі. У житловому приміщенні, обмеженому стінами, вона виявиться на третину меншою. Проте, для невеликої квартири досить пристрою з мінімальним діапазоном. Для заміського будинку слід підібрати максимально можливий радіус дії.

Електронні няні можуть працювати як від мережі, так і від батарейок. Зручно, коли пристрій поєднує обидва варіанти, як MOTOROLA MBP 854.

Корисні функції

Вибираючи радіо- або відеоняню, зверніть увагу на її функції. Дуже актуальна опція «зворотний зв'язок». Тобто, електронна няня працює в двосторонньому режимі. Мама чує дитину, а малюк - те, що вона йому відповідає. Іноді дитині достатньо почути рідний голос, щоб знову солодко заснути.

Корисна й функція індикатору заряду. Вона дозволить уникнути ситуацій, коли мама думає, що малюк міцно спить, а він давно прокинувся і пхикає. Але цього не чути, тому що батарейка не працює.

Перевірте, чи забезпечений девайс функцією автоматичного оповіщення про вихід з діапазону. Якщо дорослий з батьківським блоком відійде занадто далеко, пристрій дасть про це знати.

Зустрічаються електронні няні з вбудованим аналізатором плачу. Ця функція допомагає зрозуміти, чому вередує малюк. Пристрій може розпізнати 5 найпоширеніших причин плачу: голод, страх, біль, нудьга і сонливість.

Загальна інформація

Айпопокідс пропонує понад півмільйона товарів для мам і малюків від провідних світових брендів та інтернет-магазинів. Розібратися в їхній різноманітності допоможе система фільтрів, а також фото та опис. Інформація про доставку та оплату зробить покупку швидкою та надійною.

Солодких снів вашому малюкові та приємних покупок на Айпопокідс!