Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Модна шкільна форма: що носити дітям в 2024-2025 році

04.12.2020 3.0 / 5

Єдиної шкільної форми в Україні немає. У кожному окремому навчальному закладі свої правила, того якою повинна бути шкільна форма. Теоретично колір, фасон і інші деталі форми можна затвердити на загальношкільних батьківських зборах. Але через те, що в великих містах, батьки переводять дітей з однієї школи в іншу школу, виникає проблема. Вже наявний костюм доведеться вішати далеко в шафу, і купувати новий. Це невигідно і не практично.

Одяг для школи завжди був складним вибором. Незрозуміло чому віддати перевагу, адже дитині не так просто догодити. Найчастіше одяг в школу ставить батьків у глухий кут. Мода трансформується за день і те, що було модним ще вчора, сьогодні вже неактуально. Щоб зрозуміти, що вибрати дитині, вивчіть тренди 2024-2025 років. У іншому випадку може виявитися, що форма, яку ви купили, стане ненависною через те, що дитина буде як біла ворона.

Нижче ми розібрали нові тренди і тенденції в 2024-2025 роки. Відповіли на запитання, як стильно одягнути школяра, не забуваючи про критерії зручності та безпеки. Розповіли, чому м'яка тканина не завжди добре впливає на шкіру дитини. А також про те, як вибрати стильні, модні блузки та сорочки для дівчаток і хлопчиків.

Тренди і модні тенденції шкільної форми

Незмінною популярністю користується синя і чорна шкільна форма. До неї вже звикли, але чим ближче 2021 рік, тим оригінальний стильні рішення в кольоровій гамі. Актуальний бордовий, темно-зелений колір і навіть блакитний. Дотримуйтеся суворого, ділового стилю, щоб не виходити за встановлені установою рамки.

Зараз в тренді блузки з акцентом, але і тут, головне, не переборщити. Уступіться одягу явно химерним декором. Для дівчаток в моді блузки з коміром жабо, стрічками-зав'язками в області шиї, мереживні вставки на манжетах і комірці. Рюші знову популярні, але не явні. Сорочки та блузки краще з дрібною смужкою, кліткою або горохом.

У 2024 вчитися стало ще комфортніше. Адже в побут увійшли різного роду толстовки, світшоти, худі і бомбери. Єдине обмеження - це заборона на яскраві принти і забарвлення. Шкільна форма в клітку не користується великим попитом. При цьому все частіше батьки віддають перевагу дрібному ромбу. Як би все швидко не змінювалося, в моді завжди залишається лаконічність, елегантність, стриманість і простота.

Стильна шкільна форма: рекомендації по вибору

При виборі шкільної форми вивчіть склад матеріалу. Деякі виробники додають в матеріал хімічні волокна в такій кількості, що у дітей виникає запалення шкірного покриву. З цієї причини не довіряйте тактильним відчуттям. На дотик небезпечні речі можуть бути м'якими і еластичними. Перевірити наявність хімічних речовин можна по різкому не природньому запаху.

Тканина. Вибирайте натуральну тканину: льон, вовна і бавовна. Але ні в якому разі не 100% складом. Невелика кількість синтетичних домішок необхідно, щоб зберігалася зносостійкість. Ще одна причина проблем зі шкірою дитини, це погано прострочені шви - вони натирають шкіру, викликаючи подразнення. Оптимальне співвідношення матеріалу: 75-85% натуральних тканин і 15-25% синтетичних домішок. Перевіряйте всі шви, на наявність стирчання ниток.

Дитячий одяг чи то найкрасивіша шкільна форма або проста водолазка - тканина повинна циркулювати повітря, вбирати вологу і бути комфортною на дотик. Для блузок і сорочок ідеальна тканина з бяза, сатину, бавовняного попліну, мадаполаму, батисту. Костюмні тканини з бавовни (вельвет, фуле, твил) відмінний вибір для піджаків, брюк, спідниць, комбінезонів і жилетів. Відмовтеся від речей, які сильно електризуються.

Розмір. Часто батьки стикаються з проблемою покупки речей на виріст. Купувати речі з урахуванням запасу правильно, але при пошитті вже враховується невеликий запас. Тому купуючи, здавалося б, розмір в розмір речі трохи більше. Якщо збираєтеся вимірювати дитину, то робіть це тільки за допомогою сантиметрової стрічки. Для дівчаток важливий при вимірі обхват грудей, стегон і талії 一 для хлопчиків зріст і область живота.

Шкільна форма для дівчаток

Шкільна форма для першокласниці мається на увазі спідниця сонце-кльош і злегка приталений піджак з коміром-стійкою. Для старшокласниць вже другий рік актуальні брючні костюми з піджаком з довгим або в три чверті рукавом.

Штани для учениці вибирайте прямі завужені, можна зі стрілками. Для дівчинки однаково добре будуть як комбінезони, так і сарафани. Можна придбати кілька пар різних спідниць - плісировану і пряму. Довжина спідниці має бути на долоню вище коліна.

Колір блузок пастельних тонів доповнить образ. Найкраще колірні рішення: кремовий, м'ятний, бежевий, світло-рожевого, перловий, персиковий. Як доповнення використовуйте мінімалістичні брошки, комірці, банти і декоративні строчки.

Список одягу для дівчинки:

  • светр;
  • джемпер;
  • блузи;
  • сорочки;
  • водолазки;
  • сарафани;
  • однотонні брюки та спідниці.

Шкільна форма для хлопчика

Для молодших школярів краще рішення - це костюми класичного крою. У початкових класах діти дуже активні, тому речі не повинні заважати руху. Хлопчику слід вибрати комплекти з піджака і брюк або ж зупинити свій вибір на елегантній двійці. Зараз популярні піджаки, з-під яких стирчать манжети сорочки. Легкий однотонний светр з трикутним вирізом стане альтернативою строгому піджака в холодну пору року.

Не виключайте з гардероба хлопця кардигани і пуловери. Це вид одягу набирає популярність. Пуловер відмінний варіант для зими, в'язана тканина цільної форми зберігає тепло. Горловина у вигляді V-подібного вирізу доречна в рамках школи. Відмінна альтернатива светра це джемпер. Він схожий на светр, але він не передбачає наявність коміра.

Щоб купити шкільну форму для першокласника, вибирайте одяг разом із ним. Нехай походить в ньому, присяде, підтягнеться, щоб зрозуміти чи варто брати чи ні - дитині повинно бути комфортно.

Взуття

На «змінку» краще вибирати легкі і м'які туфлі. У моді замша і натуральна шкіра. Добре щоб ноги дихали і не страждали від натертостей. Традиційно до будь-якого комплекту підійде пара туфель чорного кольору або іншого темного і приглушеного, що гармоніює із загальним стилем.

Для дівчаток придбайте туфлі на стійкому каблуці, черевики, чоботи й босоніжки. Зручне взуття оснащена ортопедичною устілкою і текстильної підкладкою - яка вирішує проблему виникнення неприємного запаху.

Як виглядати стильно в шкільній формі

Не всі діти в захваті від того, в чому їм необхідно відвідувати школу майже кожен день. Але можна додати деяких деталей, заправити сорочку не як зазвичай, змінити зачіску і ось вже інша справа.

Щоб виглядати стильно для дівчинки:

  • Якщо сорочка велика, треба заправити її і підвернути рукава.
  • Безформний одяг можна зібрати поясом або тонким ременем на талії.
  • Одягти що-небудь поверх сорочки. Наприклад, светр, пуловер, кардиган або жилет.
  • Доповнити образ стильними шарфами. Особливо в холодну пору.
  • Купити яскраву сумку з принтом, шпильками або значками.
  • Додати біжутерії - якщо школа лояльно до того ставиться. Досить тонкого ланцюжка і кілька браслетів на одному зап'ясті.
  • Одягти яскраву майку під сорочку і розстебнути пару верхніх гудзиків.

Як виглядати стильно хлопчикові:

  • Поправити комір так, щоб він «стояв» - для цього застебніть всі гудзики на сорочці.
  • Заправити сорочку в штани.
  • Послабити ремінь і носити штани на стегнах замість талії.
  • Закатати манжети до рівня ліктя.
  • Додати до образу аксесуари. Наприклад, модні годинник, краватку, метелик.

Сезон 2024-2025

Сучасна шкільна форма враховує необхідні стандарти, комфортність носіння, і приємний дизайн. Обов'язково дізнайтеся правила дрес-коду школи, куди піде дитина. Якщо вас не влаштовують шкільні правила, щодо одягу підійміть питання на загальношкільних батьківських зборах.

Шкільний дресс-код обмежує дітей у вираженні власного стилю. Яскраві кольори неприпустимі і що-небудь строкате доречно в дні, коли оголошують вільну форму. Але трапляються вони рідко і купувати форму треба відповідно до правил школи.

Що стосується розмірів, краще купувати речі трохи на виріст. Дітям має бути максимально зручно, одяг не повинен сковувати рухів, але і висіти на них також не повинен. Беріть кілька комплектів, щоб виключити щоденне прання і прасування. Чергуйте шкільну форму, для підвищення її зносостійкості.