Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Слінг чи кенгуру: плюси і мінуси вибору

04.12.2019 5.0 / 5

Народження малюка змушує матусю задуматися про ще одну пару рук. Двох наявних катастрофічно не вистачає. Адже потрібно носити дитину і при цьому виконувати всю домашню роботу. Страждає і свобода пересування. Візочок насилу входить у ліфт, не завжди розміщується в громадському транспорті. Вихід є, він поруч і називається кенгуру або слінг.


Загальна інформація

Найбільший в Україні маркетплейс дитячих товарів Ipopo Kids пропонує дитячі переноски від провідних світових брендів і популярних інтернет-магазинів. Усі товари на нашому сайті мають опис і фото, що істотно полегшує їхній вибір. Інформація про оплату та доставку робить покупку простою і доступною. Зручна система фільтрів допомагає в пошуку. А відгуки покупців і поради фахівців дають можливість розібратися, якому пристосуванню віддати перевагу.

Кенгуру та слінги матусі використовують уже давно. Але суперечки про те, чи шкідливо в них носити малюка, не вщухають досі. Одне можна сказати напевно: в них так само затишно, як на руках, і так само зручно, як у візочку.

Незважаючи на схожість функцій, слінги і кенгуру мають кардинальні відмінності. У рюкзаку-кенгуру дитину можна посадити, але не покласти. Зате його легко зняти або надіти. У слінгу-хустці малюк може не тільки сидіти, а й лежати. Однак, багато матусь стверджують, що його складно намотувати.

Тому давайте розбиратися докладніше.

Рюкзаки-кенгуру

Кенгуру - це рюкзак з широкими лямками. У ньому дитина може сидіти обличчям або спиною до мами. Педіатри сходяться на думці, що така переноска - одне з найбезпечніших пристосувань для транспортування малюка. Гарний рюкзак-кенгуру, наприклад, Chicco Myamaki Complete, вірно розподілить вагу дитини по маминій спині й забезпечить крихітці максимальний комфорт.

Існує думка, що кенгуру не можна використовувати для хлопчиків віком до 3 місяців і для дівчаток, яким ще немає 5 місяців. Але сучасні моделі дають можливість застосовувати таку переноску з народження й доти, поки малюк не досягне ваги в 20 кг. Так, рюкзак-кенгуру №8 призначений для діток з двох місяців. Він дає можливість носити дитину лежачи на маминому боці.


Ерго-рюкзаки

По суті, це теж кенгуру. Але таку переноску прийнято виділяти в окремий підвид. Ергономічний рюкзак відрізняється більш високою і широкою спинкою. Вона фіксує дитину в максимально фізіологічному положенні, не тисне на його промежину. У нього широкий пояс, який переносе основну вагу карапуза на талію і стегна мами, прибираючи навантаження з її плечей. Можна сказати, що ерго-рюкзак поєднує в собі плюси слінгу і кенгуру.

Якщо вас зацікавив ерго-рюкзак, зверніть увагу на моделі My baby від ТМ «Модний карапуз», Love & Carry Air Флорида.

Слінги

Багато сучасних матусь є прихильницями слінгів. По суті, це смужка тканини, яка намотується на матусю і утримує дитину. У ньому малюк розташовується як сидячи, так і лежачи.

Слінги можна використовувати з народження малюка. Вони забезпечують тісний тілесний контакт батьків і дитини. Поки малюк не тримає голову, його носять у слінгу в позі «колиска» або у ледь піднятому положенні з підтримкою по всій лінії хребта. З 5-6 місяців дитину можна посадити в слінгу. Тоді вага тіла рівномірно розподілиться на хребет, ноги і стегна.

Слінги бувають декількох видів.

  • Слінг з кільцями
  • Слінг-шарф
  • Май-слінг

Його носять на одному плечі. Це двометрова смуга тканини шириною близько 80 см. На одному кінці розташовуються кільця для фіксації та подушка під плече. Такий слінг дозволяє регулювати положення дитини практично на ходу. Досвідчені матусі зізнаються, що до нього слід пристосуватися. Слінг з кільцями використовують максимум до 5 місяців. Адже носити важкеньку малечу на одному плечі під силу не всім. Якщо це - ваш вибір, зверніть увагу на моделі «Ірис» і «Кава з льодом» від ТМ «Василинка».

Це шматок тканини до 6 м завдовжки. Їм примотують дитину до мами, як у положенні лежачи, так і сидячи. Слінг-шарф можна носити на двох плечах. Такі моделі пропонує ТМ «Василинка», Love & Carry.

Це квадрат або прямокутник із тканини, в кути якого вшиті довгі лямки. За великим рахунком, май-слінг - гібрид кенгуру і слінгу. У ньому рекомендують носити дитину, яка вже почала сідати у мами на руках.

На чому зупинитися

Підведемо підсумки. У слінгу малюк може прийняти практично те ж положення, що і в маминому животику. Кенгуру передбачає додаткове навантаження на незміцнілий хребет крихітки. Слінг ідеальний для сну. У рюкзаку, перебуваючи в положенні сидячи, заснути малюкові буде складніше. Проте рюкзак виграє за швидкістю та зручністю одягання. Крім того, в слінгу складно гуляти в холодну пору року. Хоча цю проблему вирішує слінгокуртка. Це верхній одяг для носіння малюка в слінгу. Вона не передбачає окремого «мішечка» для дитини. Тобто матуся надягає слінг, а зверху спеціальну куртку. Наприклад, Love & Carry.

Переглянути більше товарів

Віжки

Коли карапуз навчиться твердо стояти на ніжках, для прогулянок з ним матусі знадобляться віжки. Педіатри категорично проти того, щоб на прогулянці малечу притримували за ручку. Якщо він буде вириватися, це загрожує вивихами. Віжки допоможуть захистити малюка від травм і врятують дорослих від ходіння в напівзігнутому стані.

Найбільш безпечні віжки, що фіксуються на грудях, плечах, під пахвами, у вигляді трусиків або маєчки. Віжки від брендів Chicco, Love & Carry, Baby Breeze доставлять задоволення від прогулянки і матусі, і малюкові.

Айпопокідс бажає вашим діткам рости здоровими і щасливими. Вдалих вам покупок!