Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Ігри та конкурси для всієї родини: 15 ідей новорічних забав

15.12.2020 4.2 / 5

Новорічні свята - це привід провести час у колі сім'ї. Ошатна ялинка, подарунки, застілля, святковий концерт по телевізору - стандартна новорічна програма. Якщо ж ви хочете розбавити домашні посиденьки веселими іграми та конкурсами, пропонуємо вам підбірку незвичайних і забавних розваг, які сподобаються всій родині.

1. Ви коли-небудь пробували розгорнути цукерку в рукавицях?

А в кухонних рукавицях? Це не тільки складно, але і дуже смішно.

Умови: Гості діляться на дві команди. Гравець надягає рукавиці, розгортає цукерку, кладе її в рот і передає рукавиці по естафеті наступному гравцю. Перемагає та команда, яка першою розправилася з цукерками.

Реквізит: 4 кухонні рукавиці і трохи цукерок.

 

2. Що в капелюсі Санти?

Гра відмінно підходить для компанії з дітьми різного віку.

Умови: В шапку Санта Клауса кладеться предмет. Потрібно обмацуючи капелюх зовні, не заглядаючи і не засовуючи руку всередину, зрозуміти, що знаходиться в капелюсі.

Реквізит: Коробка з різними предметами (цукерка, шишки, машинка, винна пробка, м'ячик і т.д.), капелюх Санти (можна замінити мішечком).

 

3. Полювання за льодяниками.

По суті ця гра в хованки. Тільки ховаються цукерки.

Умови: Заздалегідь сховайте по дому певну кількість льодяників. Гості діляться на дві команди. Їх завдання знайти якомога більше цукерок. Для запалу можете сказати, скільки цукерок заховано в будинку. При необхідності можна підказувати «Холодно-Гаряче».

Реквізит: цукерки.

 

4. Конкурс прикрашання печива.

Весела і смачна забава для дітей і для дорослих.

Умова: Необхідно якомога швидше і максимально красиво прикрасити печиво. Можна оголосити номінацію за найбільш брудного художника або за найчистіше робоче місце.

Реквізит: печиво, глазур або шоколад, пасхальна присипка або кокосова стружка.

 

5.Новорічний «Крокодил».

Складність завдань залежить від віку гравців. Для дітей можна підготувати записки з будь-якими новорічними предметами і явищами, а для дорослих можна вибрати виключно новорічні фільми.

Умови: Гравець навмання бере папірець із завданням. Потім, використовуючи тільки жести, пояснює написане до тих пір, поки інші гравці не вгадають. Можна розділитися на команди.

Реквізит: папірці із завданнями.

 

6. М'яч із подарунками.

Дуже незвичайна гра, для якої потрібно підготувати сувеніри та загорнути їх в м'яч з харчової плівки, як це показано в інструкції. Чим більше м'яч, тим цікавіше.

Умови: Гості діляться на дві команди. Гравець першої команди починає розкручувати кулю в той час як гравець другої команди кидає гральні кубики, поки на них не випаде дубль. Коли це відбувається, гравці міняються місцями. Тепер гравець другої команди розкручує м'яч, а перший - кидає кубики. Всі здобуті подарунки діляться всередині команди.

Реквізит: Сувеніри, харчова плівка.

 

7. Конкурс малювання сніговиків на голові.

Можна оголосити кілька номінацій.

Умови: Кожен гравець бере тарілку, кладе її собі на голову, як капелюх, дном догори. За сигналом всі починають малювати сніговика. Хто швидше впорався, той виграв.

Реквізит: паперові тарілки, фломастери.

 

8. Продовж розповідь.

Звичайна шкільна гра в новорічній компанії неодмінно стане ще веселішою.

Умови: Один гравець починає новорічну розповідь з першого речення. Наступний повторює все, що сказано до нього і додає своє, і так далі. Перший, хто зіб'ється, той програв.

Реквізит: немає

 

9. Снігова живопис.

Це скоріше вулична забава, ніж гра. Але при бажанні її можна перетворити в змагання.

Умови: Необхідно намалювати картину на снігу.

Реквізит: Сніг (!!!), пирскавки з розведеним водою харчовим барвником.

 

10. Естафета «Дві ложки».

Умови: Гості діляться на дві команди. Завдання гравців якнайшвидше перенести ялинкові іграшки з однієї ємності в іншу використовуючи лише столову ложку. Гравець, який впустив іграшку вибуває, гра триває без нього.

Реквізит: Ялинкові іграшки 9желательно пластикові), дві столові ложки і 4 ємності.

 

11. Що у тебе в телефоні?

Гра з використанням «нових технологій»

Умови: Гості діляться на дві команди. Всі гравці повинні швидко знайти в своєму телефоні будь-які натяки на Новий Рік: фото, пісні, тексти, списки, додатки і т.д. За кожен об'єкт команда отримує бал. Виграє команда, яка набрала найбільшу кількість балів.

Реквізит: телефони гравців, аркуш паперу для запису результатів.

 

12. Кидання кілець на оленячі ріжки.

Нове прочитання знайомої гри.

Умови: Потрібно закинути все кільця на роги.

Реквізит: ободок з ріжками і м'які кільця (бажано з ниток).


13. Зефірний кидок.

Замість гарячого шоколаду краще використовувати мішуру або картонні обрізки.

Умови: Гості діляться на команди і по черзі кидають зефір в чашки. Скільки влучень, стільки і балів. Перемагає та команда, яка більше всього разів потрапила в чашку.

Реквізит: кілька чашок, наповнювач і упаковка маршмеллоу.

14. Ліфт для цукерок.

Ліфтом служать два олівця, які по краях пов'язані довгими мотузками.

Умови: Краї мотузок протягують через вуха гравця, на олівці кладуть кілька цукерок. Гравцеві потрібно потягнути за краї мотузок так, щоб донести цукерки до рота і з'їсти їх.

Реквізит: два олівці, два шматка мотузки, маленькі цукерки.

 

15. Яка вечірка без танців?

Танцювальний конкурс для двох команд.

Умови: Всім членам однієї з команд на пояс прив'язується коробка з дзвіночком всередині, вмикається музика і всі учасники починають активно рухатися, щоб дзвіночок в коробочці почав дзвеніти. Виграє найбільш гучна і весела команда.

Реквізит: коробки від серветок, кульки-дзвіночки за кількістю гравців у команді.

 

Спасибі, що дочитали до кінця. Якщо вам було цікаво, поділіться цією статтею в соціальних мережах або напишіть нам. Веселих і душевних вам новорічних свят.