Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Що потрібно купити до школи дев'ятикласнику? Список для батьків

27.08.2020 5.0 / 5

Перед початком навчального року 2020 потрібно підготувати дітей до школи. Але не завжди зрозуміло, що потрібно брати і в якій кількості. У статті батьки знайдуть матеріал про те, що потрібно купити в школу дев'ятикласнику. Можна починати складати список і готуватися до 1 вересня.

Шкільна форма для старшокласника

Не існує єдиного міжнародного стандарту шкільної форми. Можливо, у вашої школи існує своя форма, але навіть в цьому випадку потрібно окремо купити білі блузки та сорочки.

Перегляньте гардероб дитини з минулого року - це дозволить не набрати зайвої і заощадити на покупках. Врахуйте, що у віці 14-15 років діти продовжують рости.

Рюкзаки та сумки

Підліткам краще купувати місткі, м'які рюкзаки. Їх хребет вже сформувався і їм можна носити сумки на одному плечі. Портфелі для дев'ятикласників повинні мати один великий відділ з перегородкою і зовнішньою кишенею для дрібниць.

Вага і габарити ключової ролі не грають. Головне, щоб при носінні було комфортно. Не забудьте придбати мішок для змінного взуття і спортивної форми, а також м'який пенал.

Навчальна література

Приналежності для старшої школи мають на увазі навчальну літературу. Вона являє собою посібник з конкретної дисципліни. Наприклад, по біології, астрономії, фізики, літератури.

Підручники, як правило, видає сама школа. Додатково до них можуть знадобитися довідники, навчальні зошити, словники, атласи, збірники та хрестоматії.

Для підготовки до ДПА

ДПА - це державна підсумкова атестація, за результатами якої виставляються річні оцінки. Проводиться з п'яти предметів, один з яких вибирає сам учень.

Складно передбачити, які саме попадуться завдання. Вони можуть бути самими різними: починаючи від контрольних тестів, закінчуючи творчими роботами.

Щоб добре підготуватися, можна знайти спеціальні збірники для учнів 9 класу по ДПА. Робота з ними дозволять відчувати себе впевненіше на підсумковій атестації.

Для вивчення іноземних мов

У школі виділяють близько трьох годин на вивчення іноземних мов, залежить від навчального закладу. Те що потрібно купити в школу дев'ятикласнику це словник, для його вікової категорії. В кінці кожної чверті проводяться контрольні завдання тестування, диктанти.

Заздалегідь дізнайтеся у вчителя англійської чи потрібні додаткові матеріали або підручники. Залежно від школи, можуть знадобляться спеціальні робочого зошита.

Зарубіжна література

Зарубіжну літературу в основному задають на літо для самостійного читання. Такі книги легко знайти на полицях книжкових і у вільному доступі в інтернеті:

  • «Божественна комедія» Данте Аліг'єрі.
  • «Король Лір» Вільям Шекспір.
  • «Фауст» Йоганн Вольфганг Гете.
  • «Червоне і чорне» Фредерік Стендаль.
  • «Діти капітана Гранта» Жюль Верн.
  • «Три товариші» Еріх Марія Ремарк.
  • «Старий і море» Ернест Хемінгуей.

Атласи та контурні карти

Без контурних карт і атласів нікуди починаючи з 5 класу. Вони потрібні для уроків географії, історії. В атласах є всесвітня карта з графіками економічного становища країн, рівень життя населення, а також природні явища.

Якщо атласи потрібні для вивчення, то контурні карти вимагають прямої роботи. Відповідно до правил їх потрібно правильно оформляти і зафарбовувати.

Література, необхідна конкретним навчальним закладом

Перед початком навчального року цікавтеся у класного керівника, яка потрібна додаткова література для школяра. Особливо це стосується тих навчальних закладів, де поглиблено вивчається конкретний предмет. Наприклад: англійська, математика або музика. Це можуть бути навчальні словники, посібники, хрестоматії.

Канцелярські товари для основних предметів

Щоб купити канцелярське приладдя, для початку потрібно скласти його список. Для того щоб нічого не забути і не взяти зайвого. Виходьте зі шкільної програми і індивідуальних особливостей дитини. Для хлопців з розгонистим почерком знадобиться більше зошитів і ручок.

Переглянути більше товарів

Зошити на 36, 48 аркушів

Зошити потрібні для конспектування, виконання домашнього завдання, контрольних, лабораторних та перевірочних робіт. Також зошити потрібні в якості чернеток і на запас. Не беріть зошити з яскравими відтінками паперу, в тому числі число білі і сірі. Для комфорту очей краще папір з холодним блакитним світлом.

на 12 л - 8 в лінійку 10 в клітку;
на 36 л - 7 в клітку 2 в лінійку;
на 48 л - 8 в клітку 2 в лінійку;
на 98 л - 4 в клітку 1 в лінійку;

Ручки сині

Ручка не повинна витікати, дряпати папір, залишати плями і залишати плями на руці. Купуйте ручки запасом, тому що вони часто губляться. Придбайте упаковку на 14-15 штук. Ручка повинна бути кульковою з гумовою вставкою для кінчиків пальців. Чим вона буде важче, тим краще. Це потрібно для того, щоб при написанні тексту рука менше втомлювалася.

Ручки кольорові

Чорні, червоні і зелені ручки, також повинні бути в пеналі дев'ятикласників. Підкреслення кольором дозволить легко орієнтуватися по тексту очима. Особливо коли потрібно знайти щось конкретне. Двох ручок кожного кольору буде досить.

Прості олівці

Простий олівець не потрібен на всіх шкільних предметах, але без нього не можна, як і без ручки. Вибирайте олівець з грифелем середньої м'якістю з багатогранною або тригранної формою. Так пальці школяра будуть менше втомлюватися, якщо з простим олівцем хнадобиться багато працювати.

Ластик

Неякісний ластик може розмазувати олівець або дряпати волокна паперу. Щоб не залишалося брудних плям і не псувалися листи, потрібен ластик, який буде видаляти тільки грифель. Він повинен бути гнучким з малою кількістю крихти при стирання.

Кольорові і строкаті гумки - це красиво, але для старшокласника потрібно вибрати виріб світлого відтінку. Яскраві гумки можуть залишати бруд на папері - для графічних креслень вони не підходять.

Маркери

Маркери потрібні для виділення тем конспектів або для підкреслення основних тез у тексті. Краще закупитися кількома фломастерами яскравих відтінків: жовтий, зелений, блакитним.

Їх колір не повинен перекривати букви, його має добре видно. Хороший маркер не скрипить і має знімний ковпачок при нагоді його засихання.

Точилка

Важливий інструмент в пеналі учня. Не бійтеся переплатити за якість металевого леза. Гостра точилка буде добре заточувати олівець не зажовуючи деревину і не ламаючи стрижень. Бажаний знімний футляр. Буває таке, що в учня немає можливості підійти до урни, а заточити олівець треба. Зйомний футляр дозволяє зробити це без зайвого сміття.

Папки - швидкозшивачі

Вибирайте пластикові. Вони м'які і мають простий механізм фіксації документів формату А4. У класичну папку поміщається близько 100 листів.

Включіть в список покупок до школи 9 клас папку з прозорими вкладишами. Вона зручна для організації розрізнених файлів в одному місці. Папка з вкладишами надійна, адже захищає документи від вигорання і вологи. Крім того, вона довговічна і не вимагає протикати листи діркопробивачем.

Папки - куточки

Для невеликої кількості паперів. Зручно для доповідей і рефератів. На відміну від папки з файлами папка-куточок легко діставати документи і також зручно ставити його на місце. Вони довговічні і не залишають заломів.

Файли і папір

Що треба купити до школи 9 клас для рефератів? Дві пачки формату А4 білого, тонкого паперу. Це становить 200 аркушів. Файли краще взяти щільні матові, щоб зберегти їх зовнішній вигляд і довговічність.

Канцелярське приладдя для точних наук і креслення

Що потрібно з канцелярії в школу 9 клас? Яку вибрати лінійку? Дерев'яні лінійки мають перевагу перед металевими і пластиковими. Вони гіпоалергенні, не ламаються і вбирають надлишки графіту, що не дозволяє бруднити креслення. У дитини менше ймовірність поранитися саме дерев'яної лінійкою.

Трикутники

Визначилися з вибором матеріалу інструменту для креслень. Відмінно, але це ще не все! Потрібен трикутник з одним прямим кутом і двома іншими по 45 градусів.

А також до переліку речей старшокласникам можуть входити косинці з 30, 60 і 90 градусами. На ребрах не повинно бути зарубок, вибоїн і тріщин, які можуть перешкодити учневі добре виконати роботу.

Транспортир

Транспортир - це те що потрібно в школу 9 клас для вимірювання і побудови кутів. Він знадобиться на кресленні і геометрії. Зроблений він повинен бути з прозорого пластика, так як в якості вимірювання у нього дві шкали: внутрішня і зовнішня.

Механічні олівці з грифелями різної твердості

Класичні звичайні олівці підходять для мови, алгебри та інших предметів, де підкреслення і позначки не виконують головну роль. Для графічних і креслярських робіт потрібні спеціальні механічні олівці з різною твердістю грифеля. Перед роботою вони повинні бути добре заточені. Зазвичай вони продаються з позначкою:

ТМ або HB - середня твердість, для обведення в заключній частині креслення;
M або B - м'які;
T або H - тверді, для креслень;

Готовальня або циркуль

Готовальню називають креслярські інструменти, складені в футляр. Щоб правильно вибрати набір, зверніть увагу на маркування, там повинна бути буква «Ш». Циркуль потрібен як на кресленні, так і на геометрії. Він дозволяє креслити ідеальні кола. На одному кінці розташована голка, а на другому отвори для олівця.

Додатково можна придбати циркуль з двома голками на кінцях, для точності вимірювання.

Папір

Для графічних і креслярських робіт потрібен білий папір з хорошою щільністю. Маркування «B» означає, що листи високої якості, жорсткі і призначені для креслень. Є ще з позначками «О», що має на увазі звичайний папір, який може бути декількох видів - простий і поліпшеною.

Зупиніть вибір на білому гладкому папері «B», при стирання грифеля волокна не будуть махритися. На якісний папір виробники накладають водяні знаки, які можна побачити тільки на просвіт. Список речей в 9 клас в залежності від школи може вимагати кальку або міліметрівку.

Корисні поради щодо вибору канцелярського приладдя для старшокласників

Проведіть вдома інвентаризацію шкільного приладдя. Можливо, у вас залишилися чисті зошити, невикористані файли або маркери. Тоді список буде менше і ви заощадите на покупці.

Не у всіх школах проходять уроки малювання і музики. Перш ніж брати нотний зошит, альбом для малювання та фарби, дізнайтеся, чи будуть ці предмети у вас в школі?

Перелік того, що потрібно в школу в дев'ятий клас:

  • шкільна форма;
  • спортивна форма;
  • блузки / сорочки;
  • рюкзак;
  • пенал;
  • мішок для змінного взуття і спорт. форми;
  • приклади завдань до ДПА;
  • словники / перекладачі;
  • атласи та контурні карти;
  • робочі зошити з предметів;
  • прості зошити;
  • загальні зошити;
  • щоденник;
  • блокнот для заміток;
  • обкладинки на книги і зошити;
  • ручки сині;
  • ручки кольорові;
  • кольорові маркери;
  • прості олівці;
  • механічні олівці з різною твердістю;
  • ластик;
  • коректор;
  • точилка;
  • папки швидкозшивачі та куточки;
  • файли;
  • папір для друку;
  • готовальня;
  • циркуль;
  • лінійка;
  • трикутник;
  • транспортир;
  • папір для креслення.

Врахуйте, що список канцелярського приладдя буде відрізнятися в залежності від школи, ліцею чи гімназії, в якій навчається дитина.