Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Повний список речей, які необхідно купити для дитини у 2 класі

18.08.2020 5.0 / 5

Збори до школи - процедура хвилююча, клопітна і витратна. Як підготувати другокласника до навчального процесу і не розоритися, враховуючи, що дитині хочеться оновити гардероб, навіть якщо у вас залишилися минулорічні запаси? Пропонуємо вам невеликий огляд канцтоварів, які будуть потрібні учням 2 класу, а також короткі рекомендації до гардеробу і аксесуарам. Рекомендований список шкільного приладдя для 2 класу ви зможете вибрати і недорого купити в інтернет-гіпермаркеті Ipopo Kids.

Одяг та взуття

Для початку зробіть ревізію торішнього гардероба. Зазвичай другокласнику в пору торішній костюм або його окремі елементи. Якщо дитина виросла з одягу і взуття або зносила її «до дірок», подбайте їй нову.

Шкільна форма

В Україні скасували обов'язкову шкільну форму, а в тих навчальних закладах, де дрес-код діє відповідно до статуту та розпорядженням дирекції, єдиного стандарту немає. Як правило, адміністрація рекомендує костюми в класичному строгому стилі темних відтінків - вишневий, смарагдовий, синій і чорний.

Базовий комплект для дівчинки:

  • жакет або піджак;
  • біла блуза;
  • спідниця або сарафан.

Можна доповнити гардероб блузою з довгим і коротким рукавом, джемпером, жилетом і сукнею. На кожен день підійдуть картаті сорочки, темні джинси і брюки в класичному крої.

Базовий комплект для хлопчика:

  • піджак або жакет;
  • сорочка або сорочка-поло;
  • брюки.

Варто запастися светром, джинсами, сорочкою з коротким рукавом і теплими утепленими брюками для холодного сезону.

Спортивна форма

У школах зазвичай немає особливих вимог до спортивної форми, тому рекомендуємо скласти базовий комплект для занять на вулиці і для уроків фізкультури в залі:

  • спортивний костюм або комплект з окремо підібраною кофти на блискавці і штанів
  • бавовняні футболки з коротким і довгим рукавом;
  • шорти для хлопчика і легінси для дівчинки;
  • бавовняні шкарпетки.

Спортивна форма, як для дівчаток, так і для хлопчиків, повинна бути виготовлена з натуральних волокон (бажано, бавовна) з невеликим домішком синтетики (в межах 10-30%). Підбирайте одяг на правильний розмір, щоб дитині ніде не тисло і перетискають. Враховуйте, що на уроках фізкультури діти активно займаються - бігають, стрибають, присідають, а вузький або занадто вільний одяг буде доставляти дискомфорт.

Змінне взуття

Підтримувати чистоту підлогових покриттів і свіжість повітря в школі складно, якщо діти не будуть перевзуватися в змінне взуття. Для цього вибирайте якісні туфлі, черевики, мокасини або балетки, в яких дитина зможе провести близько 6 годин. Яким має бути змінне взуття:

  • фіксований задник;
  • міцна фіксація стопи в ділянці носка;
  • неслизька підошва;
  • правильний розмір.

Важливо: Ортопеди не рекомендують вибирати для змінки шльопанці і сабо. Таке взуття часто звалюється з ноги, що розвиває звичку човгання при ходьбі.

Спортивне взуття

Підбираючи кросівки або кеди, не забувайте про рекомендації ортопедів - спортивне взуття повинна бути на 5 мм більше ноги дитини. Коли під час активних занять - стрибків або бігу - нога дитини піде вперед, в передній частині кросівка буде досить вільного місця і пальці не будуть пережаті.

Важливо: Щоб замовити правильний розмір в онлайн-магазині, потрібно визначити розмір ноги. Для цього попросіть дитину встати на чистий аркуші паперу, потім обведіть олівцем стопу і виміряйте лінійкою відстань між п'ятою і кінчиком великого пальця.

Тканинна сумка для змінного і спортивного взуття

Для зберігання змінного і спортивного взуття доберіть тканинну сумку-мішок. Якщо підберете розмір побільше, то взимку в неї можна буде ховати теплі чоботи. Практичний вибір - матеріал з високим вмістом синтетики. Така сумка не відразу намокає під дощем і легко відпирається.

Ранці і рюкзаки для школярів

Учневі другого класу коштує купіть ранець з жорстким каркасом, широкими і щільними лямками, які не будуть врізатися в плечі. Зверніть увагу на вагу ранця - в порожньому вигляді він повинен мати не більше одного кілограма.

Важливо: Регульовані лямки ранця або рюкзака дозволяють рівномірно розподіляти навантаження на хребет дитини, що запобігає проблемам зі здоров'ям і зберігає правильну поставу.

Фахівці не рекомендують купувати учням молодшої школи рюкзаки, однак виробники розробили інноваційні моделі з ортопедичною спинкою і регульованими ременями. Деякі бренди пропонують рюкзаки на коліщатках і з довгою ручкою. Таку сумку дитина зможе возити самостійно.

Список канцтоварів для праці та малювання

У другому класі багато часу приділяють творчому розвитку дітей. Що знадобиться другокласнику для розвитку уяви і для розвитку художнього сприйняття, для створення аплікацій і корисних виробів? Ви можете купити готовий набір для учня 2-го класу або підібрати комплект аксесуарів на свій смак.

Папка на блискавці

Усе приладдя для праці  та малювання рекомендовано зберігати у міцній та вмісткій теці на блискавці. Для олівців, ножиць та інших канцелярських предметів тут зроблені зручні фіксатори у вигляді стрічки-гумки. 

Картон білий та кольоровий

Для створення виробів потрібен картон. З огляду на, що з білим полотном діти працюють частіше, варто купити два комплекти - один з білим картоном, а другий - з кольоровими листами.

Кольоровий папір

На уроках праці другокласнику знадобиться комплект кольорового паперу на 18 аркушів.

Ножиці

Безпека - понад усе, тому ножиці для другокласників повинні мати тупі закруглені кінці або пластикову насадку. У бренду Kite є в асортименті ножиці з гумовими вставками і поворотним механізмом.

Клей

Виготовляти вироби - заняття цікаве, особливо якщо під рукою є два види клею. Дитині обов'язково стане в нагоді клей ПВА і клей-олівець в зручній упаковці.

Альбом для малювання

Малювати діти в другому класі будуть багато, але краще поцікавитися у вчителя, чи потрібен на урок живопису великий альбом. Найчастіше в школах пропонують працювати в спеціальних зошитах. На перших порах купите учневі альбом для малювання на 12 аркушів.

Фарби для малювання

У школах дітей вчать малювати акварельними фарбами або гуашшю. Оптимальний вибір акварелі для другокласника - зверніть увагу фарби "Гамма".

Стакан-непроливайка для малювання

Нести воду на уроці малювання і не розлити - це завжди випробування. А зі склянками-непроливайка пробеми зникне. Для творчих занять вам знадобиться одинарний або подвійний стакан-непроливайка.

Кольорові олівці

Комплекти кольорових олівців запропоновані в пластикових і картонних коробках, що зручно для зберігання і використання. Виберіть другокласнику набір з 12 або 24 яскравих насичених відтінку. Хорошим вибором буде набір олівців Kite.

Кольорові фломастери

Діти люблять фломастери за насиченість кольору і за легкість в малюванні. Виберіть своїм другокласникам один з наборів фломастерів Crаyola.

Пластилін

Пластилін повинен легко розминатися в дитячих руках, щоб дитині не довелося довго возитися на уроці з підготовкою матеріалу до роботи. Хороший вибір - пластилін Гамма. Окремо можна купити набір стеків для роботи з матеріалом.

Підбірка канцтоварів для хлопчиків, учнів у другому класі школи

Канцелярське приладдя повинне бути якісними і практичними, але при цьому важливо, щоб вони подобалися самому школяреві. Яскравий і стильний дизайн канцелярії для хлопчика зазвичай відповідає тематичним захопленням дітей - це машини, роботи, зоряні війни. Подивіться на добірку канцтоварів для хлопчиків другого класу і підберіть своєму синові зошити і ручки за смаком.

Щоденник

Хороший варіант для хлопчика - це щоденник з щільною обкладинкою і прошитим внутрішнім блоком.

Обкладинки для зошитів і книжок

Зверніть увагу на універсальні обкладинки для книжок або на зошити від популярного бренду ZiBi. Вони надійно захистять шкільне приладдя від забруднень.

Зошити в клітинку

Підтримувати стиль потрібно у всьому, тому і зошит для математики повинен бути в хлоп'ячої темі. Варіант дизайну зошити в клітинку для хлопчика може бути будь-який, якщо це не суперечить правилам вашої школи.

Зошити в лінійку

У другому класі діти займаються в робочих друкованих зошитах, але вчителі вже дозволяють використовувати на уроках і зошити в лінійку. Зошити в лінійку теж можна вибрати на свій смак вашої дитини. Хоча у 2 класі, швидше за вам знадобляться зошити в косу лінію.

Пенал

Зовнішній вигляд пеналу другокласника відображає інтереси дитини. Пенал-книжка ідеально підійде для другокласника. Його олівці і ручки завжди будуть в порядку. В якості додаткового можна купити пенал-тубус. Він підійде для додаткових занять і гуртків. Зверніть увагу на пенали Kite. Вони зроблені дуже якісно.

Кулькові ручки

Ручки завжди потрібні, чомусь вони дуже часто зникають в невідомому напрямку, тому варто придбати хлопчикові цілий комплект, наприклад ручки BIC, щоб вистачило на цілий рік.

Кольорові ручки

Цікаво вчитися, якщо в арсеналі є багатобарвна ручка Scentos, а ще ми радимо звернути увагу на комплекти кольорових ручок.

Простий олівець

Не обійтися без олівця сучасному другокласнику, тому краще відразу купити йому набір простих олівців.

Ластик

Класичний ластик з лаконічним дизайном фірми Maped буде доречним. А можна запастися гумками на весь рік, якщо купити яскравий набір IWAKO.

Точилка

Металева точилка завжди повинна бути під рукою на уроках малювання. А щоб не розкидати стружку по всьому класу, варто запастися точилкою з контейнером.

Лінійка

Лінійка повинна мати оптимальну довжину 20 см. Вона поміститься в рюкзаку і при цьому її вистачає для малювання ліній на уроках математики.

Підбірка канцтоварів для дівчаток, учнів у другому класі школи

Красиві і стильні аксесуари, зручне канцелярське приладдя та різні корисні дрібнички завжди повинні бути в арсеналі другокласниці. Подивіться на добірку канцелярії для дівчинки-школяра. 

Щоденник

Дівчаткам подобаються поні, феї, принцеси, а значить і щоденник потрібно купувати з відповідним дизайном. Виберіть щоденник для дівчинки з щільною обкладинкою і якісним папером.

Обкладинки для зошитів і книжок

Дівчинці можна купити комплект універсальних обкладинок для книг і набір обкладинок для зошитів з нетоксичного полівінілхлориду.

Зошити в клітинку

Дівчаткам подобаються милі картинки, що нагадують про інтереси і іграшках. Виберіть яскравий дизайн зошита в клітку для дівчаток, вашої другокласниці обов'язково сподобається писати в таких.

Зошити в лінійку

Дівчаткам сподобається зошит в лінію з героями з улюблених мультфільмів або з милими звірятами. У будь-якому випадку, вам варто порадитися з дитиною. Їй буде приємно взяти участь у виборі канцтоварів.

Пенал

Яскравий і стильний пенал Upixel - хороший вибір для другокласниці. Модель дозволить зберегти в цілості і чистоті канцелярське приладдя.

Кулькові ручки

З кульковими ручками дівчинка обов'язково навчитися писати гарним і рівним почерком. А набори ручок Top Model викличуть захоплення у будь-якої дівчинки.

Кольорові ручки

Цікаво займатися математикою і виписувати літери, якщо є ароматизована багатобарвна ручка Scentos. Можна вибрати і комплект ручок 10-12 кольорів на всі випадки життя.

Простий олівець

Запаслива дівчинка буде рада комплекту простих олівців з ластиком.

Ластик

Овальний ластик Colorino добре видаляє написи і малюнки, зроблені олівцем. Можна зробити стратегічний запас гумок, купивши набір стірательних гумок Iwako.

Точилка

Кругла точилка з контейнером стане для акуратної дівчинки хорошим і надійним помічником. Не завадить мати в арсеналі і запасну металеву точилку без контейнера.

Лінійка

Відмінним варіантом для 2 класу буде звичайна лінійка на 20 см.

Ми допоможемо вам підготуватися до навчального року заздалегідь. Все канцелярське приладдя, шкільна форма і аксесуари, необхідні для учня другого класу, ви знайдете в каталозі нашого інтернет-магазину. Оптимальні ціни, приємні знижки і зручна форма замовлення.