Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Як зібрати першокласника до школи: детальний перелік одягу та канцелярських товарів.

28.08.2020 5.0 / 5

Підготовка до навчального року завжди хвилююча, а для сім'ї першокласника - це багатомісячний квест-марафон. Ще б пак, адже потрібно купити одяг і комплект шкільного приладдя, уникнувши зайвих витрат і зберігши нервову систему. Недосвідчені батьки новоспеченого учня часто не знають, що потрібно до школи в 1 класі, тому починають панікувати і робити стратегічні запаси, які потім не використовують.

Ми підготували список того, що потрібно для школи першокласнику. Зберіть учнівське «придане», скориставшись лаконічними, але ємними поясненнями та порадами до кожного пункту переліку. А ще ми розповімо вам про те, що потрібно для облаштування робочого місця в дитячій кімнаті.

Шкільна форма

В Україні ліцеїсти і гімназисти, як правило, носять форму встановленого у конкретному навчальному закладі зразка. У звичайних школах особливих вимог до одягу немає, але на урочисті заходи учні приходять у «ділових костюмах».

Не знаєте, що потрібно першокласникові в школу і як вибрати форму? Обов'язково радьтеся з дитиною, адже сучасні діти хочуть виглядати стильно, а батьки можуть вибрати «старомодний» одяг, який не викличе захоплення у дитини. Але для початку ознайомтеся з критеріями вибору шкільної форми:

  • натуральна тканина з мінімальним вмістом синтетики в складі: льон і бавовна для теплої погоди, кашемір і шерсть для холодних днів;
  • підкладка сарафана, спідниці або піджака зі 100% віскози або з іншого натурального матеріалу, але категорично відмовляйтеся від поліестеру, який електризується, доставляючи дитині дискомфорт;
  • крій і розмір: не варто купувати шкільну форму на виріст, але простежте за тим, щоб костюм не тиснув, чи не стовбурчився і не кривився, а дитина в ньому вільно рухалася і присідала.

Добросовісний виробник завжди вказує на ярличку корисну інформацію - свій торговий знак, контактні дані, назву продукції, комплектність, розміри і склад матеріали. Там же повинна бути розміщена дата виготовлення конкретної моделі та маркування з правилами догляду.

Шкільна форма для дівчинки

Навіть суворі обмеження дрес-коду дозволяють дівчаткам виділитися із загальної маси - костюм можна розбавляти бантами на шиї, краватками, різнокольоровими окантовками на блузках і піджаках. Базовий набір шкільної форми для першокласниці включає в себе:

  • жакет або піджак;
  • спідниця (можна вибрати класичні брюки);
  • плаття або сарафан;
  • блузка (біла на урочисті заходи, рожева, блакитна, салатова - на будні);
  • реглан, гольф, сорочка, джемпер, жилет.

 

Шкільна форма для хлопчика

У хлопчиків вибір більш вузький. Базовий набір шкільного костюма для першокласника складається з таких елементів:

  • брюки;
  • жакет або піджак;
  • сорочка (біла на урочистий захід, інші кольори - на кожен день);
  • теніска, водолазка, реглан, джемпер, жилет - на кожен день;
  • краватка або метелик.

Вибираючи одяг для першокласника - дівчинки або хлопчика, не варто повністю копіювати діловий стиль дорослої людини. Оптимально, якщо це буде універсальний класичний костюм, який можна комбінувати, розбавляти і доповнювати. Що стосується кольору, то краще уточнити в школі, який колір бажаний - зелений, червоний, вишневий або синій колір, «шотландка» або «клітка».

Туфлі для дівчинки

Шкільне взуття для дівчинки повинне відповідати дрес-коду, бути максимально комфортним. На що звернути увагу, вибираючи туфлі для першокласниці:

  • Туфлі підбирають під правильний розмір, з урахуванням повноти і підйому стопи. Якщо взуття тисне, то від нього потрібно відмовитися.
  • Устілка особливої форми з вентиляційними отворами. Спеціальне ортопедичне взуття краще купувати після консультації з лікарем-ортопедом.
  • Фурнітура: застібки і блискавки, які швидко і легко розстібаються.
  • Каблук - мінімальний, 2-2,5 см заввишки, а ось від туфель на плоскому ходу варто відмовитися (ортопеди рекомендують невеликої стійкий каблучок).

Туфлі повинні подобатися першокласниці, щоб вона носила їх із задоволенням.

Туфлі для хлопчика

Активному і непосидючому першокласнику потрібна зручне взуття, в якому він не тільки стійко витримає святкову лінійку, але і зможе грати і бігати на перерві. Підбираючи туфлі для хлопчика, зверніть увагу на такі моменти:

  • Правильний розмір: взуття не повинне здавлювати і натирати ногу, але і пара, куплена на виріст, не підійде. Максимальний зазор між пальцями і носком не повинен перевищувати 1,5 см.
  • Натуральний матеріал: який забезпечить повноцінний теплообмін і циркуляцію повітря.
  • Підошва: гнучка й еластична, вона повинна бути оснащена супінатором, який підтримує звід дитячої стопи і рівномірно розподіляє навантаження.
  • П'ятка - жорстка, щоб надійно зафіксувати ногу і попередити викривлення стопи, а носок - досить вільний, щоб забезпечити свободу пальцях.

Стильні туфлі в класичному стилі підійдуть до урочистих випадках, а в якості змінного взуття варто звернути увагу на кеди, мокасини або кросівки.

Збираємо портфель для першокласника

Пропонуємо докладний список канцелярії і аксесуарів для першокласника. При виборі шкільного приладдя зверніть увагу на якість товарів - дитячі товари повинні бути нешкідливими, ергономічними і зручними.

Щоденник

Уточніть у вчителя, чи потрібен щоденник. Згідно з нормами НУШ першокласникам оцінки не ставлять, але в щоденник можна записувати розклад уроків та домашні завдання. Підберіть з дитиною щоденник за смаком - це може бути стандартнй зошит з м'якою обкладинкою або блокнот з твердим верхом.

Пенал

Пенали продаються у двох варіантах - порожніми і наповненими, з базовим набором канцелярського приладдя. Підберіть першокласнику одну з представлених в каталозі моделей:

  • стандартний пенал у вигляді косметички з одним або двома відділеннями і застібкою-блискавкою;
  • пенал-книжка на блискавці з одним-чотирма відділеннями і еластичними гумками для кріплення олівців і ручок;
  • пенал-бокс з легкого металу з фіксацією канцелярського приладдя пропонує фірма 1 Вересня (при відсутності кріплення олівці і ручки будуть створювати багато шуму).

Зошити в клітинку

Першокласнику знадобляться тонкі зошити в клітку для уроків математики на 12-18 аркушів. Порадьтеся з викладачем про кількість зошитів і підберіть відповідні забарвлення.

Зошити в лінійку

У першому класі учні працюють в зошитах у косу лінійку. У каталозі представлені барвисті моделі для дівчаток і хлопчиків.

Ланч бокс

Апетитний домашній бутерброд або круасани зручно зберігати в ланч-боксах Kite Для теплих сніданків підійде секційна модель від Herevin з відділенням для столових приборів.

Пляшка для води

Свіжу питну воду, компот або сік наливайте в компактну і міцну пляшечку для води.

Список канцтоварів для праці та малювання

Творчому розвитку в першому класі приділяють багато уваги, тому варто подбати про якісне канцелярське приладдя для уроків малювання і праці.

Для уроків праці

Трудове навчання в початковій школі присвячено створенню аплікацій, виробів і фігурок з пластиліну. Ми підготували перелік предметів, з яких складається базовий набір для уроку праці.

Картон білий та кольоровий

Розвивати фантазію першокласників і працювати над дрібною моторикою допомагає створення аплікацій з картону. Подбайте про покупку двох комплектів з білими і різнокольоровими листами.

Кольоровий папір

Вибирайте комплект з базовими кольорами і папером середньої щільності. Занадто тонкий лист буде рватися, а надто товстий - складно розрізати і складати.

Ножиці з тупими кінцями

Забезпечте першокласника безпечними ножицями з тупими закругленими кінчиками. Є також моделі зі спеціальною пружинкою між лезами.

Клей

Дитині може знадобитися два види клею - звичайний ПВА (не забудьте про пензлик) і клей-олівець.

Пластилін

Першокласнику підійде набір з 10-12 кольорів. Зверніть увагу на восковий пластилін - він м'який і підатливий.

Дошка для ліплення

Для роботи з пластиліном знадобиться міцна і зручна дошка для ліплення. У комплект, як правило, входить снек - пластиковий ножик для різання пластиліну.

Переглянути більше товарів

Для уроків малювання

На уроках малювання у дітей розвивають фантазію і працюють над художнім сприйняттям. Підготуйте першокласнику такий набір канцелярського приладдя.

Альбом для малювання

На весь навчальний рік першокласнику вистачить двох альбомів для малювання на 20-40 аркушів. У каталозі представлені варіанти з таким способом кріплення листів:

  • на скобі;
  • на спіралі;
  • на клеєному блоці.

Товстий альбом може виявитися занадто громіздким і важким, а тонкий швидко закінчиться. Підберіть варіант із середньою кількістю сторінок.

Фарби для малювання

Дитині знадобляться акварельні фарби або гуаш, але не варто купувати комплект для професіоналів, досить базового набору на 6-10-12 квітів.

Пензлі для малювання

Це може бути комплект для художників-початківців, що складається з тонкого, середнього і товстого пензля. Або два пензлика з м'яким ворсом різної товщини.

Стакан-непроливайка для малювання

Ємність з кришкою-непроливайкою - корисний і практичний елемент. Дитина зможе нести баночку з водою самостійно, не розхлюпуючи по класу.

Кольорові олівці

Віддавайте перевагу олівцям, виконаним з міцної якісної деревини. Вимога до грифелю - хороша ударостійкість і яскравий насичений колір. Так, легкість заточування.

Кольорові фломастери

Яскраві фломастери передають насиченість кольору точніше, ніж олівці. Підбирайте першокласнику базові комплекти на 6-12-24 кольорів на водній основі - плями, залишені на одязі такими фломастерами, відпираються швидше.

Що потрібно купити до школи для облаштування робочого місця

У першому класі за правилами НУШ дітям не задають домашні завдання, але у дитини вже має бути своє робоче місце, оснащене всіма необхідними предметами і аксесуарами. Пропонуємо вам облаштувати робочу зону разом з нами.

Письмовий стіл

Ідеальний варіант для першокласника - меблі, які ростуть разом з ним. Зручна конструкція дозволяє підлаштовувати парту під зріст дитини в міру її дорослішання.

Стілець

Стілець підбирають під висоту письмового столу, щоб дитині було комфортно працювати. Грамотно підібрані меблі допомагає запобігти проблеми з хребтом і сформувати правильну поставу.

Настільна лампа

Правильне освітлення допомагає запобігти проблемам із зором.

Поличка для книг

Якщо немає книжкової шафи, то варто повісити в кімнаті окрему книжкову полицю з дерева або МДФ для підручників і розважальної літератури.

Годинник будильник

Першокласник відчує себе дорослим, якщо буде прокидатися під звуки власного будильника.

Підставка для книг

Зручне і практичне пристосування забезпечить правильне розташування книги під час читання.

Підставка для ручок і олівців

Олівці і ручки варто зберігати в одному місці - ергономічної підставці. Вона може бути виконана з пластика або дерева.

Обкладинки для книг та зошитів

Обкладинки допомагають зберегти книги та зошити в чистоті і охайності до кінця навчального року. Обкладинки для підручників бажано купувати після отримання книг, в іншому випадку є ризик не вгадати з розміром. Цікавий варіант - універсальний комплект обкладинок ZiBi з фіксуючим клапаном. Обкладинки на прості зошити можуть бути стандартними або оригінальними, з різнокольоровими вставками і клапаном.

Закладки для книг

Зберегти охайний вигляд підручників допоможуть паперові або магнітні закладки.

Плакат-розклад уроків

Яскравий і барвистий плакат з розкладом уроків буде висіти на видному місці і дитина в будь-який час зможе підглянути потрібну інформацію.

Що стане в нагоді школяреві в першому класі: підводимо підсумки

Правильно підібравши першокласнику канцелярське приладдя, шкільну форму та взуття, батьки забудуть про проблему на цілий рік - до підготовки до другого класу. А щоб вам не довелося бігати по магазинах кілька тижнів, пропонуємо всі покупки зробити в одному місці - в маркет-плейсі IpopoKIDS.