Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Як вибрати молоковідсмоктувач?

04.12.2019 5.0 / 5

Технології 21 століття дозволяють перетворити догляд за малюком на захоплююче та радісне заняття. На щастя, часи, коли одноразовий підгузок вважався злом, а пелюшки належало прасувати з двох боків, залишилися в темному минулому. Тому не переймайтеся питанням: чи потрібен матусі, що годує, молоковідсмоктувач. Краще разом із фахівцями найбільшого в Україні маркетплейсу дитячих товарів Ipopo Kids визначитеся з його вибором.


Коли потрібен молоковідсмоктувач

Молоковідсмоктувач може знадобитися з різних причин. Він стане в нагоді, якщо мамі потрібно на якийсь час залишити дитину з чоловіком, бабусею або нянею. Зцідивши з його допомогою молоко в пляшечку, вона сміливо може відправитися у своїх справах.

Без молоковідсмоктувача не обійтися, якщо молока багато і малюк не встигає його з'їсти. Також молоковідсмоктувачи використовують для стимуляції та налагодження лактації, а ще - для профілактики застою в грудях. Більш того, лікарі рекомендують застосовувати його, коли жінка збирається відлучити дитину від грудей. Зціджуючи молоко невеликими порціями, вона надасть організму сигнал про зменшення лактації.

Види молоковідсмоктувачів

Айпопокідс пропонує найрізноманітніші види молоковідсмоктувачів. Ми зібрали на своїй платформі кращі пропозиції від провідних світових брендів і найпопулярніших інтернет-магазинів.

Але чесно попереджаємо: немає молоковідсмоктувача, який би ідеально підійшов кожній жінці. Якщо вашу сусідку виручив ручний Avent, це не означає, що він стане панацеєю і для вас.

У цілому молоковідсмоктувачи діляться на:

- ручні (механічні) й електричні (автоматичні);

- однофазні та двофазні.

Механічні молоковідсмоктувачи демократичні за ціною. Вони являють собою важіль, з'єднаний з лійкою для збору молока і пляшкою для нього. Такий молоковідсмоктувач компактний і легкий. Його зручно брати в дорогу і стерилізувати. Він розбирається на частини. Їм просто користуватися. Після зціджування молоко швидко відділяється, що дозволяє відразу продовжувати годувати дитину грудьми. Зверніть увагу на моделі від Nuvita, Harmony Manual Breast Pump, Lovi.

Електричні молоковідсмоктувачи привабливі в плані практичності та зручності застосування. Годуючій матусі не потрібно докладати зусиль, прилад все робить за неї. Такі молоковідсмоктувачи працюють як від електричної розетки, так і від батарейок.

Найбільш затребуваними електронними молоковідсмоктувачами можна назвати однофазні та двофазні моделі англійської ТМ Philips AVENT, Medela та інші.

Однофазні молоковідсмоктувачи спрямовані безпосередньо на зціджування. Двофазні враховують особливості смоктання грудей дитиною. При першій фазі імітується смоктання, яке спрямоване на припливи молока. А в другій фазі відбувається вже активне зціджування. Це значно підвищує популярність подібних молоковідсмоктувачів, вони не травмують сосок, активно й швидко спорожняють груди.

Деякі матусі віддають перевагу молоковідсмоктувачам, які зціджують молоко відразу з двох грудей. До таких, наприклад, відноситься Lansinoh. Вони прискорюють процес і мінімізують втрати молока. Адже поки воно зціджується з однієї, інша «підтікає».

Однак фахівці радять обережно ставиться до такого приладу. Головне правило грудного вигодовування: одна грудь - одне годування. На думку медиків, не варто збивати організм з ритму. Проте для матусь близнюків або трійнят такий прилад буде незамінним.


Аксесуари та комплектація

Моделі молоковідсмоктувачів популярних марок і виробників зазвичай комплектуються однією ємністю для збору молока і самим приладом. Додатково можна придбати комплект змінних прокладок, сумісні контейнери-баночки для зберігання молока або спеціальні пакети для заморожування. Це може бути набір від Philips Avent, Lansinoh.

Під розмір грудей можна підібрати воронки для зціджування. Їх випускають із силікону або пластику.

На чому зупинитися

Якщо у матусі немає застою в грудях, молоко добре зціджується, їй підійде однофазовий механічний молоковідсмоктувач. При «нерозціджених» грудях, наявності проблем з лактацією або бажанні її простимулювати, краще вибрати двофазний електричний варіант.

Використання молоковідсмоктувача, яким би простим і природним воно не здавалося, вимагає вправності та практики. Досвідчені матусі радять не поспішати і розслабитися.

Айпопокідс готовий ділитися інформацією, товарами і порадами. Приємних вам покупок і щасливого материнства!