Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

"Недитяча": як облаштувати кімнату для сина-підлітка?

22.04.2020 5.0 / 5

Переробка дитячої кімнати під територію підлітка - непросте завдання. Не бійтеся експериментувати і дайте проявити себе хлопчикові від 13 років. Навіть якщо він помилиться, це будуть його помилки. Ваше завдання - тактовно направляти і забезпечувати загальне керівництво.

Що ж треба зробити?

1. Вибрати колірну гамму

Дитячі психологи радять оформити кімнату хлопчика 13 років і старше в світлих тонах. Блідо-зелений, сірий, бежевий - ці варіанти підійдуть ідеально. Найбільш практичний колір меблів - білий або світло-сірий. Він нейтральний, поєднується практично з усіма відтінками. На таких меблях не буде видно пил. Крім того, вони візуально не тиснуть і розширюють межі приміщення.

Підліток напевно додасть до кімнати аксесуари «під себе». Вішак «Монстрики», штора «Аероклуб», скетч-постер, Star map of the sky, що світиться в темряві. Сподобається йому безкаркасное крісло у вигляді груші або футбольного м'яча. Часто в оформленні він може використовувати будь-яке «сміття» з історією, що має значення для господаря кімнати. Улюблені поламані іграшки, старі диски, незрозумілі залізяки, маски з Гелловіну, гірлянди. У кімнаті підлітка - це нормально.

Поставлений перед вибором, він зупиниться на постільній білизні з нестандартними принтами - Ball pit від SNURK або Berni «На добраніч».

Якщо в це кольорове розмаїття ми додамо яскравих фарб ще оформленням і меблями, вийде простір з розділу «вирви око». Краще уникнути цього на старті.

2. Створити освітлення

Важко переоцінити значення освітлення в кімнаті підлітка. Його має бути багато і різного. Створіть більше можливостей, щоб підсвітити якусь частину кімнати або стіну, не вмикаючи верхнє світло. Хлопчик від 13 років не буде сперечатися з такою концепцією. Вона здасться йому затишною і комфортною.

Джерела неяскравого вечірнього освітлення можуть бути жовтого, білого або неонового відтінку - запитайте у сина, що йому подобається більше.

В якості додаткового стаціонарного освітлення можна використовувати світлодіодні стрічки. Роль пересувної світлоточки з успіхом виконає торшер.

Додаткове освітлення необхідне біля робочого місця. Йдеться про зір хлопчика від 13 років, тому тут підліткова самодіяльність допускається лише у вигляді вибору дизайну пристрою. Це може бути світлодіодна лампа mealux dl-1012 або сучасна ергономічна ML-500.

Для нічних посиденьок з ноутбуком можна використовувати лампу Evo-Kids.

З огляду на кількість девайсів, не забудьте, що розеток в дитячій кімнаті багато не буває.

3. Підібрати меблі

У кімнаті хлопчика від 13 років відпадає необхідність у спеціальних дитячих меблях.

Йому знадобиться комфортне місце для сну з якісним матрацом. Якщо під дитячу відведена невелика кімната, варто задіяти висоту. Тоді найкращим вибором стане ліжко-горище, наприклад, IndigoWood Cherdak. Ліжко в цьому випадку займе другий ярус. Перший можна переобладнати під диван, стіл або шафу. Гарний варіант - ліжко з висувними шухлядами. Таке, як «Соня» від ТМ «Верес».

Школяру-підлітку не обійтися без робочого місця з комп'ютером. Адже з дитячої парти-ростишки він уже виріс. Тепер практичніше зупинитися на дорослому варіанті робочого столу. Він повинен бути великим. Щоб монітор стояв на достатньому видаленні, вмістилися колонки і аксесуари.

Стілець повинен бути не красивим, а зручним. Можна зупинитися на кріслі з підлокітниками.

Простір, що залишився, ділимо між шафами і полицями для зберігання речей. Шафи краще вибирати розміром до стелі. Це виглядає монолітно, сучасно, не дозволяє накопичуватися непотребу, максимально задіює місце.

Пам'ятайте, що закриті меблі для зберігання речей стануть запорукою ладу в підлітковій кімнаті. Не тому, що хлопчик від 13 років навчиться акуратно складати одяг і все інше. Просто масштаб трагедії виявиться прихованим від очей.

Додайте до кімнати декілька штрихів. Спортивний куточок, зволожувач повітря, килимок «Сафарі».


Загальна інформація

Найбільший в Україні маркетплейс дитячих товарів Ipopo Kids пропонує все необхідне для облаштування кімнати хлопчика від 13 років. Товари на нашому сайті мають докладний опис і фото. Для зручності відвідувачів вони розділені за категоріями та рубриками. Це, а також наявність фільтрів, роблять пошук швидким і продуктивним.

Інформація про доставку, оплату, акції та знижки дозволяє підійти до вибору спокійно і врівноважено. Відгуки покупців надають процесу додаткового комфорту і усувають останні сумніви.

Приємних вам покупок і удачі в нелегкій справі оформлення кімнати для підлітка.