Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Як правильно вибрати велосипед дитині на Новий рік 2021 - Топ 7 кращих брендів

07.10.2020 5.0 / 5

Пам'ятайте те почуття в дитинстві, коли пару енергійних натискань на педалі котило нас вниз, по схилу, назустріч пригодам. Тільки заради цього відчуття варто купити велосипед. Асортимент дитячого транспорту зараз не можна порівняти з моделями 10-річної давності. Гостро стоїть питання, як правильно вибрати велосипед дитині серед такого різноманіття. Щоб батьки не прогадали з подарунком, IpopoKIDS поділився тим, як підібрати велосипед за зростом і вагою.

Користь для дитячого організму. Катання зміцнює імунну систему і підвищує витривалість як дітей, так і дорослих. Потрібно тільки купити «залізного коня», і відправиться в дорогу, обертаючи педалями. Крім мускулатури, тренується серцевий м'яз. Навіть нетривале катання у 5 хвилин зміцнює нервову систему, підвищує бадьорості і прилив оптимізму.

Види дитячих велосипедів

Дитячі велосипеди на IpopKIDS - це не окрема категорія транспорту, а зменшена версія дорослих моделей. Так функціональність у дитячого транспорту обмежена, але так і повинно бути. Ручне гальмо, наприклад, дитині не потрібен, з міркувань безпеки. Тому що маленькі ручки можуть не впоратися і тугим важелем. Сідати за агрегат можна з 1,5-2 років. Але не відразу на двоколісний, а хоча б на беговел. Дальше більше. Розглянемо кожен вид докладніше, щоб зрозуміти, як вибрати дитячий велосипед.

Біговел

Дитячий велосипед без педалей це беговел. Іншими словами, це конструкція на двох колесах з кермом. Щоб кататися на такій агрегаті, треба відштовхуватися ногами від землі. Це не іграшка для розваг, а повноцінний транспортний засіб. Беговел перехідна ланка між коляскою і двухколесников, тому він відноситься до категорії велосипеди для дітей від 1 року. Садити за нього можна малюка після того, як він навчився ходити. В майбутньому дитині буде легше тримати баланс на старших побратимів.

Через те, що в беговел немає педалей з ланцюговою передачею, на ньому сильно не розженешся. При цьому на ньому вчишся тримати рівновагу, регулювати швидкість і направляти рух. У комплекті можуть йти приєднувальні педалі і «батьківська» ручка. Щоб дорослі могли допомогти дитині, коли він тільки сяде за своє перше транспортний засіб.

Триколісний дитячий велосипед

Якщо виникло питання, як підібрати велосипед дитині, щоб на ньому було безпечно - придивіться до триколісних моделей. За рахунок третього колеса ровер стійкий і не вимагає додаткових зусиль для збереження рівноваги. На ньому можна вирушати на сімейні прогулянки по парках і алеях. Модель може бути оснащена ручкою для батьків і тоді це вже повноцінна прогулянкова коляска.

Трьохколісник втрачає в швидкості і маневреності. Так згодом малюкові потрібно буде вчитися кататися на двоколісному транспорті. Але він вже буде знати механізм прокрутки педалей, повороту керма і швидкості руху. Малюк швидко адаптується до двох колесах і буде відчувати менший страх, на відміну від того, якби його відразу посадили на двоколісний. Трехколесники розраховані на зріст дитини 95-105 сантиметрів.

Дитячий двоколісний велосипед

Можна припустити трьохколісник і відразу посадити чадо на двоколісну модель. Але за умови, що до рами заднього колеса будуть прикріплені додаткові коліщатка для стійкості. Вони трохи підняті над землею, що дозволяє маляті звикнути до управління при цьому не падаючи. Перед покупкою переконаєтеся, що задні «ролики» можна зняти. Адже вони потрібні тільки в процесі навчання. Дитині, яка вміє кататися вони будуть тільки заважати.

У конструкції дитячих байків часто стоять безкамерні шини. З ними велосипед виграє у вазі і скидає близько 200 грам з кожного колеса. За рахунок кращої тяги зберегти рівновагу при різких поворотах легше. Навіть якщо малюк наїде на бордюр, камінь або інший жорсткий об'єкт, то покришка не деформується. У випадку з камерою це загрожує «зміїним укусом» - проколу у вигляді пари щипкових отворів.

Дитячий електровелосипед

Той же транспортний засіб з рамою, сидінням і кермом, але вже на акумуляторі. Його потужності вистачає для швидкості від 15 до 40 км на годину. Від ємності акумулятора залежить, скільки на велогібриді можна безперервно кататися. Всі електромобілі мають світлодіодну фару, індикатор швидкості, сигнальну систему, гальмо, контролер пересування.

Електровелосипеди для дітей від 7 років приходять в рух за допомогою спеціального курка на кермі. Там же для юного водія висвічується інформація про швидкість їзди і заряді батареї. Пересуваються на електровелосипеді в автономному або в педальному режимі. Виробники випускають двоколісні і триколісні моделі. До перших в комплекті можуть йти додаткові бічні коліщата.

Як підібрати велосипед за зростом і вагою

Від того, який діаметр коліс велосипеда вибрати, залежить безпека дитина за кермом. Купувати транспорт на виріст погана ідея. Якщо батьки не хочуть купувати кожен сезон новий велобайк, то краще звернути увагу на те чи регулюється висота керма і сидіння. Діаметр коліс буває 10, 12,14,16, 20, 22 і 24 дюйма.

Як визначити розмір колеса велосипеда?

Вік Зріст Діаметр колес в дюймах
2–4 роки від 90 до 95 см 12
3–5 років від 100 до 105 см 14
4–6 років від 105 до 110 см 16
4–7 років від 110 до 120 см 18
6–11 років від 125 до 140 см 20
10–12 років від 140 до 150 см  22
10–14 років від 140 до 155 см 24

На що звернути увагу при виборі дитячого велосипеда

Якщо вже визначилися, який вид Велобайку купувати, не поспішайте полегшено видихати. Тепер починається відповідальна частина - увага до деталей. Щоб малюку було комфортною відстань між рамою і промежиною має бути в 5-10 см. Матеріал педалей також важливий. Пластмасові легше крутити, але нога з них може зісковзувати, а ось з металевими навпаки.

Спеціальний захист ланцюга зазвичай виготовлена з пластику або металу. Він повинен повністю закривати ланцюг, щоб штани дитини не зажувало і він не впав. Це не тільки запобігає травми, але і продовжує термін експлуатації. Адже камені, бруд і вода не така страшна біда для захищеного механізму.

Захист

Чудово якщо на перекладині між ручками керма будуть передбачені м'які вставки. Тоді можна не боятися за голову малюка при різкому гальмуванні. Щоб на дитину не вилітали з-під коліс камені, над покришками повинні бути закруглені крила. Захисне екіпірування для дітей обов'язкове. Не допускайте, щоб малюк сідав за транспорт без захисту.

Система гальма

Всі велосипеди до 7 років повинні мати ніжні гальма. Тобто щоб зупинити транспорт треба обертати педалі в протилежну сторону. Важелі на ручках небезпечні, тому що при форс-мажорній ситуації, дитина не завжди зможе вчасно зреагувати і натиснути на ручне гальмо. Але при цьому обідне (ручне) гальмо привчить до правильної механіці гальмування.

Зручність катання залежить від ваги велосипеда. Легкість домагається за рахунок конструкції з алюмінію, а ось сталь - важче. Якщо ви живете на верхніх поверхах, то придивіться до моделей з більш легких матеріалів.

Регулювання керма і сидіння по висоті

Якщо при їзді малюк сидить зігнувшись, то значить, посадка керма неправильна. Технічно в такому положенні їздять професійні спортсмени, але ми вибираємо транспорт швидше для повсякденних прогулянок. Тому кермо повинно регулюватися по висоті, щоб дитина сиділа під невеликим кутом в 80 градусів. Може трапитися й інша історія, наприклад, малюк стукається колінами об кермо. Тоді потрібно змінити його нахил.

Рульовий фіксатор не дозволяє керму крутитися навколо своєї осі. Тому немає ризику того, що при різкому повороті ногу випадково затисне між рамою і колесом. Під час покатушек малюк повинен дотягуватися середньою частиною стопи до педалі. Нехай син або дочка випрямити ногу, що знаходиться на педалі в її нижньому положенні. За цим параметром варто підганяти сидушку по висоті.

Кращі фірми велосипедів: якого виробника вибрати для подарунка дитині на Новий рік 2021

Якщо ви хочете купити дитячий велосипед до 3 років, вибирайте трьохколісник або беговел. Для дитини постарше підійдуть двоколісні моделі. Малюк ще недостатньо добре тримає баланс? Тоді дізнайтеся, чи йдуть в комплекті додаткові колеса для дитячого велосипеда. Маркетплейс Ipopokids вже розповів, як дізнатися розмір колеса велосипеда в таблиці вище. Тепер розглянемо найвідоміших виробників велотранспорту.

Назва бренда Інформація про компанію
S COOL Німецька фірма спеціалізується на біговелах, одношвидкісних великах і багатошвидкісних байках. Міцність конструкції дозволяє використовувати велик кільком поколінням дітей.
Cannondale Компанія з Америки випускає суперлегенькі великі з алюмінію. Удосконалює продукцію за допомогою нових технологій.
SCOTT Американська компанія спочатку випускала лижі. Зараз виробляє дитячі та підліткові великі з посиленою рамою.
AUTHOR Бренд з Чехії. Продукція розрахована на дітей від 2 до 14 років. Є моделі для швидкісної їзди і поїздок по бездоріжжю.
HORST Випускає гірські і дитячі велобайки початкового рівня. Додатково продає велоаксесуари.
Merida Тайванський виробник відомий в Європі. Процес складання здійснюють роботи.
Giant

Перша в світі компанія, яка застосувала вуглеводневе волокно для виготовлення рами. Відрізняється бюджетними цінами.