Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Як правильно підібрати ляльковий будиночок - поради щодо вибору подарунків на Новий рік 2021 від IpopoKIDS

12.10.2020 5.0 / 5

Правильно підібрати ляльковий будиночок в IpopoKIDS не проблема. Варто врахувати комплектацію, розмір виробу і вік дитини. Якщо хлопчики більше люблять рухливі ігри, дівчатка обожнюють облаштовувати внутрішній простір. Красуні хочуть мати іграшковий котедж, куди вони зможуть поселити всіх своїх ляльок.

Створення комфорту і затишку це ще один із способів наслідувань дорослим. Контакт з дрібними елементами інтер'єру розвиває дрібну моторику рук. Якщо до походу в школу дівчинка грала з ляльковим особняком, то манера письма їй дасться легше.

Види лялькових будиночків

Перш ніж замовити ляльковий будиночок на IpopoKIDS врахуйте, в які ляльки грає дівчинка. Ви можете купити приголомшливу конструкцію з балконом, гаражем, басейном і багато чим ще. Але якщо улюблена лялька дитини не поміститься, то вважайте покупку не найвдалішою. Якщо малятко ще не грало в ляльки, то спочатку виберіть саме їх. А потім придивіться для них окремий особняк.

Великий ляльковий будиночок барбі

Той самий випадок, коли іграшка може бути більше самої дитини. Улюблені багатьма ляльки барбі досягають у висоту 30 сантиметрів. Тому і дома для них великі ー під їх зріст. В середньому котедж йде в 3-4 поверхи, по висоті конструкція трохи вище дитини 4-5 років. Але при цьому всі елементи доступні для дитини і вона з легкістю може дотягнутися до останнього поверху.

Стандартне планування будинку ー це наявність спальні, вітальні, кухні та ванної. У деяких додатково може бути: тренажерний зал, особистий кабінет, басейн, балкон, гардеробна, гараж. Ляльковий особняк може стати головною прикрасою дитячої кімнати. Головне, виділити місце для такої масивної конструкції.

Маленькі для міні-ляльок

Міні-лялечки це іграшки приблизно до 13 сантиметрів у висоту. Особняки для них компактні з дрібними деталями. Не рекомендується купувати дітям до 3 років. Зазвичай в комплекті вже є невеликі меблі і ляльки. Тому що купувати їх окремо важко.

На відміну від будиночка барбі, маленькі будівлі не мають стільки поверхів і кімнат. А можуть обмежуватися однією кімнатою, яка одночасно і спальня, і кухня. Такі будиночки для ляльок своїми руками зробити нескладно, як і меблі для ляльок з картону. Але дитина легко може зламати або порвати частину декорації. Тому краще купити пластмасовий або дерев'яний ляльковий будиночок.

У вигляді замку

Для справжніх принцес потрібно вибрати фортецю з довгими вежами, черепичним дахом і гострими списами. Батьки розповідають доньці казки про прекрасних принців, жахливих драконів і красивих принцес. Все це не проходить повз вуха і дівчинці хочеться у все це пограти.

Усередині кімнати можуть бути оформлені в стилі середньовіччя або зовсім не відрізняється від звичайного котеджу барбі. Грати дівчинка може зі своїми ляльками або з персонажами, які йдуть в комплекті. Перевага персонажів це те, що вони ідеально вписуються в дизайн і з ними грати цікавіше. Наприклад, вони мають зброю, знаряддя, пишні сукні, корони.

Який ляльковий будиночок краще вибрати в залежності від віку дитини

Вчасно підібрана іграшка здатна позитивно вплинути на розвиток малюка. А ось якщо прогадати, то може і нашкодити. Вікова категорія, яка вказується на товарах для дітей це не примха виробників. А система безпеки і врахування дитячої психіки в конкретний часовий період. Тому, щоб правильно вибрати іграшковий будиночок, врахуйте вік свого малятка.

Вік від 0-3 років

Для маленьких дітей повинна бути максимально проста конструкція, без дрібних деталей. Елементи декору повинні більше нагадують не меблі, а прості геометричні фігури. Дитина в такому віці не здатний оцінити красиві візерунки на шпалерах, деталізовані люстри. Тому невеликий дерев'яний котедж буде в самий раз.

Він повинен бути простим у своїй збірці, чим менше окремих елементів ー тим краще. Якщо в комплекті присутній меблі, залиште ті деталі, які дитині зрозумілі. Наприклад: крісло, стіл, ліжко, диван, а більш складні залиште на майбутнє.

Вік від 3-5 років

Пам'ятайте, що в 3 роки дитині найскладніше догодити. Його психіка зазнає суттєвих змін. Можливо, що спочатку дитині не сподобається, те що ви для неї вибрали. Але вже через годину, його неможливо відірвати від активної гри. Тому дитячий ляльковий будиночок з великим функціоналом, те що потрібно. Простору має бути достатньо, гру не повинні обмежувати низькі стелі і широкі сходи.

Збірка конструкцій не повинна займати багато часу. В іншому випадку красуні буде нецікаво грати, якщо їй для початку потрібно докласти багато зусиль. Нехай меблі будуть не прикріплена до основної конструкції, так дитина буде сама вирішувати де зробити вітальню, а де спальню.

Вік від 5 років

Майбутні школярі щосили копіюють поведінку батьків. Цей час можна назвати часом сюжетно-рольових ігор. Малюкам подобається вигадувати характер персонажів, розгортати цілі сюжетні лінії. Тому кращий іграшковий особняк для дошкільнята це той, що вміщує в себе безліч локацій. Наприклад: гараж, басейн, пісочницю, терасу і так далі.

Функціональність також не стоїть на останньому місці. Якщо відкриваються вікна і двері - це плюс. У ipopoKIDS  є лялькові будиночки, де можна змінювати планування кімнат. Дитина може повноцінно відчути себе архітектором і побудувати зсередини будиночок, так як зручно їй.

На що звернути увагу при виборі будиночка для ляльок

Щоб купити ляльковий будиночок, потрібно звернути увагу на матеріал і дизайн виробу. Його габарити і комплектацію: що є, а що треба докупити. На наявність світлових і звукових ефектів, що роблять гру ще цікавіше. А також на кількість поверхів і наявність додаткових локацій. Якщо врахувати всі складові, можна вибрати супердомік, з яким дитина буде грати з задоволенням довгий час.

Матеріал

Два найбезпечніших матеріалу для виробів - дерево і пластик. Переваги дерев'яних будиночків це екологічність. Вся поверхня дерева повинна бути гладкою, відшліфованою, без задирок і відколів - краще, якщо все оброблено лаком. А ось легко збираються і розбираються пластмасові конструкції, вони фарбуються фарбою на водній основі і безпечні для дітей.

Дизайн

Кожен елемент, укомплектованого будиночка, співвідноситься за колірною гамою з іншими предметами. Тому краще всього брати іграшкову будову і меблі в ляльковий будиночок однакових тонів. Найпоширеніші відтінки для дівчинки ー це рожевий, фіолетовий, бузковий, бежевий, кремовий. У дитини не повинно розсіюватися увага на більш яскраві предмети.

Розмір

Заздалегідь виділіть місце в квартирі або в будинку під ляльковий будиночок. Якщо він габаритний і, наприклад, занадто великий для звичайної полиці. Врахуйте, що він може бути, відкритий і закритий, це впливає на займаний простір. Якщо потрібно, щоб іграшка не займала багато місця, вибирайте закриту конструкцію. Щоб правильно вибрати розмір, подивіться, які у дитини улюблені ляльки, помістяться вони в новий будиночок.

Для маленької дитячої кімнати підійде будиночок, який підсувається до стіни. Грати з ним можна тільки з лицьової частини. Його глибина і ширина невелика, а ось по висоті іграшка може виявитися масштабнішою. Якщо кімната у дитини велика, то конструкція може зайняти центральне місце і бути відкритою. Тобто з нею можна грати відразу декільком дітям одночасно, з будь-якого боку будівлі.

Комплектація

Залежно від виробника і лінійки товару залежить, що буде всередині. Як вже говорилося вище, в будинку замку можуть бути середньовічні обладунки, знаряддя, корони і навіть кінь. У мультиплікаційних лінійках, те що властиво тільки цьму конкретному мультику і нікому більше. Крім тематичних наборів, є і звичайні класичні.

Базові предмети - це туалетний столик, диван, крісла, ліжко, телевізор, холодильник, плита, гарнітур, дзеркало, лампа і гардероб. В одних можна знайти іншу меблі, техніку для відпочинку та хобі. Для старших дітей можна використовувати посуд і столові прилади. Спальня може ділитися на дорослу і дитячу.

Світлові і звукові ефекти

Що може бути краще гри, яка супроводжується світловими і звуковими ефектами. Кожна окрема кімната може підсвічуватися незалежно від інших. Ванна кімната і кухня супроводжується звуком води. Кнопочки, що знаходяться до будь-якої з кімнат, можуть програвати пісеньку. Завдяки такій функціональності гра стає реалістичною.

Кількість поверхів

Мінімальна кількість поверхів дорівнює одному, максимальне п'яти. Оптимальний варіант 2-3 поверху. Додатково збоку можуть розміщуватися фасади, балкони, тераси і веранди. На даху може бути басейн або вертолітний майданчик. Можливо, у Барбі з Кеном є свій автомобіль, тоді наявність гаража буде дуже до речі. Більше поверхів не означає краще - адже поверхи можуть бути на шкоду місткості кімнат.

Який ляльковий будиночок вибрати для подарунка дитині на Новий рік 2021

Сучасні лялькові будиночки різних форм, розмірів і стилів. У одних неймовірно красивий дизайн, інші супроводжують кожну дію ляльки музикою. Але у всіх них одне призначення ー радувати дитину веселою грою. Якщо дівчинці ще не виповнилося 3 роки, вибирайте елементарні невеликі будиночки з геометричними фігурами, бажано з дерева покритих лаком.

А ось дівчаткам постарше хочеться повноцінні кімнати з меблями, відкриваючими дверима і вікнами. Якщо ви вже купили лялькову фортецю без меблів, то в ipopoKIDS можна окремо докупити відсутні елементи. Щоб дитина якомога раніше приступила до створення цікавих сюжетів в надійному місці.