Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Що подарувати дитині на новий 2021 рік. Ідеї для будь-якого віку

22.09.2020 5.0 / 5

Передноворічний хаос пов'язаний з великою кількістю людей, які поспішають купити подарунки для рідних. А потрібно ще й вирішити, що подарувати дитині на Новий рік у 2021 році. Це завдання не з простих, тому що вибір іграшок величезний і загубитися в ньому легко. Варто продумати цей момент якомога раніше. Маркетплейс IpopoKIDS зібрав кращі ідеї в якості подарунків для малюків різного віку. Адже не хочеться, щоб куплений подарунок залишився припадати пилом на полиці або в комірчині під сходами.

Щоб вибрати презент на свято мало вивчити характеристики, опис і зовнішній вигляд предмета. Потрібно копнути трохи глибше і врахувати особливості психіки малюка в залежності від його віку і інтересів. Тільки в такому випадку вийде вибрати ідеальні подарунки для дітей.

У кожної вікової групи свої інтереси і потреби. Один і той же подарунок по-різному сприйме однорічний і чотирьохрічний малюк. На другому році життя дитини можна дарувати подарунки з гендерною відмінністю. Але це не виключає варіант універсальної іграшки. Деякі покупки варто здійснювати спільно. Особливо коли ви вибираєте річ не малюкові, а підлітку, який вчиться в старшій школі.

Кращі ідеї подарунків для дітей: Топ-10 іграшок

Будь-яке свято для дітей сприймається як день народження. Просто, тому що він отримує різні презенти від рідних людей. До подарунку можна додати солодощі, але не у великій кількості. Адже буде складно пояснити синові або дочці, чому не можна з'їсти все і одразу. Краще, якби з солодощів була одна шоколадна фігурка у вигляді улюбленого персонажа або символу наступаючого року. А сам презент можна вибрати з таблиці нижче.

Ідеї подарунків для дітей 1-3 років

Логічне запитання що подарувати дитині на перший Новий рік? Але перш ніж дати на нього відповідь, потрібно розібратися в фізіології і психіці малюка на ранніх етапах життя. І тоді, можливо, у самих батьків з'явиться чіткий план, як порадувати дитину.

Переглянути більше товарів

Особливості віку

Маленька дитина 1-3 років імпульсивна ー її легко відвернути. Якщо вона побачить привабливу іграшку, то буде прагнути дістати її і щось з нею зробити. Нервова система в такий період починає працювати активніше. Тому малюк може бути в стані неспання 5-6 годин. Велику частину цього часу йому потрібно взаємодіяти з предметами.

У дитинстві кістки міцніють і малюк спочатку навчиться стояти на ногах, потім буде ходити з опорою, а після щосили бігати. Малюк дуже цікавий і копіює поведінку дорослих. Він буде це робити, коли буде постарше, але формується це вже в дитинстві. Крім фізичного розвитку, до 3 років формується «свідомість». Цей період ще називають критичним, тому що дитина починає розуміти своє «Я» і активно його використовувати.

Це проявляється в підвищеній емоційності: плаксивості, дратівливості, впертості і уразливості. Він може заявити що йому подобається, а що ні. Тому при виборі подарунка потрібно спиратися, на те яку поведінку практикує малюк. Якщо він рухливий, то і іграшки повинні їздити стрибати і їх легко можна переносити з одного місця в інше. Якщо малюк посидючий і спокійний, то можна купити йому кімнатний намет - він стане його особистим притулком.

У віці 1 року малюк утримує увагу на іграшці близько 10 хвилин. У трирічному віці час збільшується до 30 хвилин. Все залежить від ступеня залученості. Якщо малюк зацікавлений в грі, то півгодини можуть розтягнути надовго.

Що краще вибрати

Іграшка для маленьких дітей не повинна мати кінцевого результату. Тобто малюк повинен сам вирішувати послідовність гри і її розвиток - сценарій. Гарні для цього кубики, конструктори. Але не звичайні геометричні фігури, а повноцінний конструктор з фігурками людей, дерев, будинків, тварин і машинок.

Ігри повинні розвивати дрібну моторику рук. Не бажано, щоб всі деталі і елементи були з дрібними деталями і гострими кутами. Винятком є ​​кінетичний пісок, пластилін, тісто для ліплення. Якщо будете брати щось з перерахованого вище, можна докупити формочки і лопатки.

Хороший варіант з сюжетно рольовими іграми, ляльками та машинками. Ігри де треба розкладати предмети за ознаками: формою, кольором, розміром - будуть однаково цікаві і хлопчикам, і дівчаткам. До слова, вже у віці 3 років можна проводити межу між статями. Щоб дівчинки повноцінно відчували себе дівчатками, а хлопчики хлопчиками.

Чого купувати не варто

Головне, при питанні, що подарувати дитині на Новий рік у 3 роки, потрібно заздалегідь знати, чого купувати не варто. Головоломки оптимальні для дітей постарше, а ось для маленьких вони будуть нецікаві через свою складність. М'які іграшки теж не найкращий варіант. Вони можуть викликати алергію через те, що накопичують в собі пил.

До півтора років малюк вже розрізняє кольори і форми предметів. Іграшка - нехай це буде навіть мініатюрна фігурка не повинна бути чорного і червоного кольору. Сітківка ока погано сприймає ці кольори і може налякати незміцнілу психіку. Погана ідея купити подарунок на майбутнє. Жоден малюк не оцінить іграшку, якій не можна пограти прямо тут і зараз.

Що подарувати дітям дошкільного віку

У віці від 3-5 років діти грають у вічні "чомучки" з батьками. Велика частина  енергії спрямована на те, щоб дізнатися більше. Ще трохи і вони відправляться в школу, де все розкажуть і всьому навчать. Але база повинна бути побудована, ще до того як першокласник переступить поріг школи. Тому гри для дошкільнят створюються за принципом «Вивчай світ через гру».

Для дошкільнят можна вибрати навчальні набори. Вони познайомлять його з буквами і цифрами, назвами предметів, природних явищ і тварин. Є у дитини немає тяги до подібного, а батькам дуже хочеться, щоб малюк навчити, то можна купити інтерактивну іграшку. Вона в розважально-ігровій формі допоможе освоїти абетку і навчить рахувати.

Ігри спрямовані на конструювання і моделювання розвивають дрібну моторику рук і логічне мислення. Наприклад: конструктор лего, 3D-пазли і шнурівки. Ніщо не змусить працювати мозок так, як головоломки. Якщо раніше їх брати не варто, то для старших дітей саме час. Головне, щоб подарунок відповідав віку і навчав ігровій формі.

Безкоштовна доставка
LEGO® MINDSTORMS® Mindstorms EV3 31313, 4000821313149 LEGO® MINDSTORMS® Mindstorms EV3 31313, 4000821313149
29999 грн
Переглянути більше товарів

Подарунки дітям від 7 до 10 років

У цьому віці діти вже самостійні ходять в школу, активно спілкуватися з однолітками. У них добре розвинений ієрархічний інстинкт. Вони прагнуть бути у всьому кращими: найсильнішими і розумними. Дізнатися, що хоче учень років 7-10 можна заздалегідь. Запропонуйте йому написати список того, що він хотів би отримати від Діда Мороза. І вже на основі цього відштовхуйтеся, що можна купити.

Що подарувати дівчинці на Новий рік? Дівчаткам важливо підкреслити свою індивідуальність. Їх приваблює все красиве і модне. Особливо якщо це можна буде показати іншим: сестрам, однокласницям і подругам. Ще дівчинка в такому віці може захоплюватися рукоділлям і творчістю. Мольберт, фарби та пензлі можуть стати найвдалішим придбанням.

У добірці ipopoKIDS можна знайти варіанти того, що подарувати дитині 9 років на Новий рік.

Переглянути більше товарів

Новорічні подарунки дітям від 10 до 13 років

Цікавий вік коли вже не маленький, але і ще не підліток. Це такий же критичний період, як і 3 роки. Організм схильний до гормональної перебудови. Емоційний стан нестабільний, можуть початися проблеми з пам'яттю. Нервова система збуджена і схильна до дратівливості, запальності. Особливо така поведінка можна спостерігати у дітей в 11 років.

Саме зараз юному підлітку важлива підтримка і схвалення. Тому подарунок повинен гармоніювати з тими захопленнями що є зараз в його житті. Дитячий подарунок у вигляді залізниці або ляльки може бути розцінений як неповагу. Якщо звичайно, сам підліток не попросив такий презент на свято.

Переглянути більше товарів

Школяру важливо щоб у нього було все те що є у однолітків. А ще йому важливо виділитися на тлі друзів і однокласників.

Що подарувати підлітку

Батькам краще не спиратися тільки на свій смак. Підлітки - це вже не маленькі діти і вони можуть впевнено сказати чого хочуть. Це не означає, що новорічні подарунки треба вибирати спільно. Дізнатися, що бажано для підлітка можна за розмовою. Але якщо все-таки ви хочете зробити сюрприз, то вивчіть таблицю нижче. Вона побудована на аналізі того, чим захоплюються сучасні підлітки і що здатне їм сподобатися як презент.

Якщо підліток ходить з друзями в походи, то можна підібрати для цього заходу спеціальні атрибути:

  • рюкзак;
  • оригінальну пляшку для води;
  • термокружку;
  • бінокль;
  • палатку.

Якщо молода людина захоплюється спортом, то відмінною покупкою стане: велосипед, фітнес-браслет, гантелі. Потяг до знань можна заповнити покупкою телескопа, неокуба, головоломок і науково-популярних книг. Можна подарувати нову клавіатуру, принтер, графічний планшет або окуляри віртуальної реальності.

Переглянути більше товарів

Соціальним підліткам незалежно від того хлопчик це чи дівчинка можна купити настільні ігри. Щоб можна було грати з друзями. А якщо підліток вже визначився зі своєю майбутньою професією, то тут прийняти рішення значно легше.

Сімейне свято

Недорогі подарунки дітям на Новий рік в ipopoKIDS зібрані в таблицях враховують безліч нюансів. Вікову категорію, індивідуальні особливості, переваги, хобі та психологічну зрілість. Тому питання що подарувати дітям на Новий рік не стане проблемою, на вирішення якої знадобитися багато часу. Якщо врахувати все, що написано в статті ви гарантовано подаруйте подарунок, який дитина буде використовувати з метою розвитку і розваги.