Новорічний дудл
УкрРус
Новорічний дудл
iPopoKids - 319 309 дитячих товарів з 91 магазина

Вибираємо планшет для навчання: на що звернути увагу

25.08.2020 5.0 / 5

Плaншет школяреві потрібен не тільки для розваги. Дитячий планшет може служити електронною книгою, якщо завантажити в нього файли з художніми творами і підручниками, і комп'ютером з доступом до інтернет-ресурсів, навчальним програмам і онлайн-щоденнику.

Чи може з цими завданнями впоратися звичайний смартфон? Теоретично, так. Але є одне "але". Багато підручників і сайтів не адаптовані під маленькі екрани. Користувачеві доведеться наближати, щоб розглянути таблиці і графіки, вдивлятися в кожну букву. Для постійного використання гаджета в навчанні краще купити планшет для дитини.

Вибір плaншетов просто величезний. Так само великий розбіг цін, і набір характеристик. Давайте ж розберемося, який планшет купити дитині для школи.

Який девайс купити для навчання

Основні функції планшетa:

  • Доступ до Інтернету
  • Завантаження файлів (документів, книг, фото і відео)
  • Завантаження додатків (для комунікації, навчання, професійних навичок)
  • Ведення щоденника (організація навчального процесу, навички планування)
  • Спільний перегляд (незамінна для дистанційного навчання і комунікації)
  • Фото-відеозйомка
  • Робота в месенджерах

До додаткових функцій можна віднести можливість підключення клавіатури, мишки та роботи з сім-картою. Планшет з сімкою дозволяє мати доступ до інтернету не тільки через Wi-Fi, але і використовувати можливості 3G (4G).

Розмір і роздільність екрана

Дисплей - та частина девайса, з якої користувач буде контактувати найчастіше. Найбільш поширені розміри: 7 і 10 дюймів. Різниця не дуже істотна. Формат «міні» більше підійде для маленьких дітей або для тих, хто не любить носити з собою багато речей.

Роздільна здатність екрану - це показник щільності пікселів на дюйм, чим щільніше, тим чіткіше і більш насиченим буде картинка. Для формату HD характерна роздільність 1280х720, а для моделей з 10-дюймовим екраном - 1280х800.

Серед характеристик екрану є і такий показник як тип матриці. Він впливає на кут огляду, яскравість і перенесення кольорів. В сучасних плaншетах використовується матриця двох типів: TFT і IPS. Перший тип вважається оптимальним для дитячого девайса. Матриці другого типу більш досконалі, що позначається на ціні пристрою.

Думаючи про те, який планшет купити для навчання, врахуйте, гаджет більшого розміру важче. Девайс формату «міні» важить приблизно 300-400 гр.

Операційна система

Всі планшети для дітей в магазинах умовно можна розділити на 3 види платформи: Android, iOS і Windows. Саме з вибору операційної системи найкраще почати підбір планшета. Експерти роками сперечаються про переваги і недоліки кожної з них, але вибір найчастіше залежить від особистих переваг користувача. У чому ж їх особливості?

Android

Платформа Google, яка використовується в більшості планшетaх і має великий діапазон цін. Дитячий планшет android по кишені буквально кожному. Для Android існує величезна кількість ігор і програм, ОС розвивається і вдосконалює функціональність.

Основним мінусом є ймовірність, що кожна наступна версія ОС не буде підтримуватися вашим пристроєм. Тоді вам доведеться користуватися застарілою версією до того, як вона перестане підтримувати додатки, або ж купувати новий плaншет.

iOS

Платформа Apple використовується тільки в гаджетах цієї фірми. ОС досить часто оновлюється, підтримує масу програм. Якщо ви хочете купити планшет для ігор і для навчання, який справно пропрацює кілька років, придивіться до моделей iPad.

Серед недоліків можна назвати те, що модельний ряд айпедів не такий широкий, як у Android, і ціна гаджета досить висока. Купити такий планшет для дитини можна лише в тому випадку, якщо вона може дбайливо ставитися до техніки.

Windows

Ця операційна система широко використовується в комп'ютерах і служить платформою в планшетaх деяких виробників. Проста і звична у використанні. Пристрої з цієї ОС служать повноцінним компактним комп'ютером.

Головний недолік - Windows схильний до вірусів. Потрібно обов'язково купити надійний антивірус і постійно його оновлювати. Крім того, безкоштовних ігр та програм для цієї платформи досить мало. Якщо ви добираєте планшет для ігор, а не тільки для навчання, вам варто врахувати цю особливість.

Процесор та пам'ять

Вибір процесора обумовлений списком завдань, які плaншет буде виконувати. Чим потужніший буде девайс, тим вище ціна. Але не думайте, що планшет для школяра повинен вміти справлятися лише з примітивними процесами.

Для пристроїв Android добре мати 4-ядерний процесор, для Windows може вистачити і 2 ядер. В аксесуарах Apple потужність процесора позначається * в комбінації «А *». Чим вище *, тим краще.

Пам'ять в плaншетах ділиться на оперативну і постійну. Оперативна відповідає за швидкість роботи девайса, а постійна - за кількість збереженої на ньому інформації (фото, відео, додатки і т.д.).

На що вистачає оперативної пам'яті:

Обсяг пам'яті Для яких завдань Приблизний термін роботи (з урахуванням оновлень ОС)
1-2 Гб Прості ігри, текстові документи, музика, відео 1-2 роки
3-4 Гб Одночасна робота в декількох вкладках, ігри, відео, музика, робота з документами, Інтернет 2-4 роки
6-10 Гб Одночасна робота до 25 додатків, круті ігри, графічні та відеоредактори 5-7 років

Що ж стосується постійної пам'яті, її багато не буває. Для навчальних досить 16-32 ГБ, ігрові планшети повинні мати мінімум 64 Гб. Якщо ви сумніваєтеся, чи вистачить вам наявної пам'яті в подальшій роботі, придивіться до гаджетам, які мають слот для карти пам'яті.

Камера

Для виконання навчальних завдань, у пристрої повинна бути камера, а краще дві. Мінімальний набір:

  • Основна камера
  • Фронтальна камера
  • Спалах
  • Можливість відеозапису

Плaншет для дітей може і не мати високих параметрів для фотографій. 8 мегапікселів для основної камери буде цілком достатньо.

Висновки

Айпед стане просто незамінним помічником для школяра. Він замінить важкі книги, незручні графіки та презентації, флешки і навіть ноутбук.
Ми постаралися в загальних рисах розповісти, як вибрати планшет для дитини. Тепер вам потрібно визначитися з функціями, які буде виконувати пристрій, скласти список вимог і визначити бюджет.

На IpopoKiDS ви знайдете моделі, які зможуть задовольнити всі ваші вимоги. Вдалого вибору і відмінних оцінок!